Пушили ли сте по време на бременността?

Всяко мнение има място на ринга и никой противник не е за подценяване - не се караме, а дискутираме!

Пушили ли сте по време на бременността?

Мнениеот sofi_black » 22 Окт 2014, 11:38

Винаги ми е била странна тази гледка,
123.jpg
123.jpg (14.5 KiB) Прегледано 1731 пъти
не мога да я възприема, колкото и жени да съм виждала , част, от които и мои приятелки, да пушат по време на бременността. :o

Вярно е, че нямам дете и не ми се е налагало да спирам цигарите и един ден, когато дойде ред да забременея, не зная как ще се отърва от пушенето, но не мога да си представя, че жени пушат напълно съзнателно по половин кутия на ден, например :shock: :shock:

Не мога да виня никого, но ми е странно защо жени по време на бременността не са отказали цигарите? Предполагам детето е един допълнителен стимул, за да спреш да пушиш, :? особено ако си искал това и преди бременността :?:
Вие отказахте ли цигарите, когато разбрахте, че сте бременна или продължихте да пушите и по време на бременността, а ограничавахте ли се в бройката? :roll:
sofi_black
 
Мнения: 488
Регистриран на: 05 Ное 2013, 14:39

Re: Пушили ли сте по време на бременността?

Мнениеот penny » 22 Окт 2014, 11:46

Не, съм отказала цигарите, но след като видях резултата от теста, до момента, в който спрях да кърмя не съм палила, за сметка на това бях изключително изнервена, предполагам е спомогнало и това. От друга страна имах приятелка, която роди преди мен, тя си пушеше спокойно, вярно доста по-малко по няколко дръпки от мъжа й, поне това, което съм виждала като сме излизали, но детето е здраво, без алергии и подобни!
penny
 
Мнения: 498
Регистриран на: 05 Дек 2013, 15:13

Re: Пушили ли сте по време на бременността?

Мнениеот sissie » 22 Окт 2014, 11:59

Изброените по-долу факти могат да Ви помогнат при взимане на това важно решение.

Цигареният дим съдържа над 2500 химични елементи, но три от тях – carbon monoxide, никотина и кадмия – драстично забавят растежа на развиващото се бебе. Пушекът съдържа висока концентрация на carbon monoxide, смъртоносен газ отделян при изгаряне на горивото от автомобилите. Червените кръвни телца в кръвта, чиято задача е да снабдяват бебето (и разбира се майката) с кислород, игнорират кислорода в кръвния поток и вместо това се свързват здраво с carbon monoxide. Това намаляване на кислорода може да забави развитието на бебето.
Проучвания показват, че при майки, които са пушили по време на бременността вероятността от раждане на бебе с поднормено тегло се увеличава от 3 до 4 пъти. Средното тегло на тези бебета е с около 200 гр. по-малко спрямо теглото на бебетата, родени от непушачки.
Майките, които спират пушенето от 4 месец на бременността имат бебета с тегло при раждането съвместимо с тези на непушачките. В допълнение преждевременните раждания намаляват с 26 %. Майките, спрели пушенето след 16, но преди 30 седмица от бременността имат бебета с по-високо тегло при раждане, от бебетата на майките, пушили по време на цялата бременност, но по-ниско от бебетата на непушачките.
Никотинът е мощен наркотик, към който човек се пристрастява бързо. Той възбужда нервната система, както на майката, така и на бебето като кара сърцето да бие по-бързо и стеснява кръвоносните съдове. Това намалява количеството на кислород и хранителни вещества към бебето. Кадмият блокира действието на един важен елемент – цинка. Ниските нива на цинк са асоциирани със забавяне на развитието и последващо раждане на бебе с поднормено тегло.
Кърмачките, които пушат отделят около 30 % по-малко мляко от непушачките, което резултира в по-бавното увеличаване теглото на бебето. Освен това никотинът се концентрира в кърмата и може да възбуди бебето, да предизвика интензивен плач, колики и проблеми със съня.
При бебета, излагани на пасивно пушене по време на бременността и след раждането се увеличава риска от раждане с поднормено тегло, инфекция на средното ухо и инфекции на горните дихателни пътища.
Около 90 % от отказалите цигарите не използват формални програми или терапевти. Една година след отказване на цигарите, рискът от сърдечни заболявания намалява наполовина. След 15 години рисковите фактори за всички други, свързани с тютюнопушенето заболявания са почти същите като при непушачите.
Отказът от цигарите при бременните и техните партньори е по-успешен, защото раждането на бебе е много важно събитие в живота и мотивацията е разбираемо по-голяма. В рамките на 6 месеца, 75 % от отказалите цигарите пропушват отново, а 3 % пропушват след 6 месеца. Въпреки това, жена, която е отказала цигарите по време на бременността има по-голям шанс да остане непушач. Де факто 1/3 от тях остават непушачки.
sissie
 
Мнения: 2
Регистриран на: 22 Окт 2014, 11:58

Re: Пушили ли сте по време на бременността?

Мнениеот moni.sparrow » 22 Окт 2014, 13:16

Тези статистики не вярвам да повлияят на една бременна, при положение, че покрай нея са се родили сума ти и бебета, на майки пушачки, живи и здрави, ама е добре да се прочете, предполагам :roll:
moni.sparrow
 
Мнения: 286
Регистриран на: 05 Ное 2013, 15:24

Re: Пушили ли сте по време на бременността?

Мнениеот utro77 » 22 Окт 2014, 13:21

И при двете ми бременности от момента на теста до месеци след раждането не съм пушила въобще. Не мога да кажа, че ми е било трудно, защото никога не съм била страстен пушач. Имало е моменти, в които ми се е пушило, но определено здравето на детето ми е било над всичко.

Не разбирам и не одобрявам жените, които пушат по време на бременност. Имам няколко такива приятелки. Няма логика и никакво оправдание да го правиш, като в същото време фактите за вредата върху бебето са общоизвестни.

За мен е глупост и такива хора са ми с една идея по-ниско в очите. Съжалявам!
Suffer well!
Аватар
utro77
 
Мнения: 53
Регистриран на: 23 Май 2012, 15:56

Re: Пушили ли сте по време на бременността?

Мнениеот mimeto90 » 22 Окт 2014, 16:52

И на мен ми се вижда адски глупаво, но не можеш да кажеш кой как ще си отглежда детето, в крайна сметка! Имам приятелка, която пуши през цялата бременност и за момент не разбрах да си е намалила, много съм говорила, но кой да чуе, това е поредният пример май, до колкото разбирам от прочетеното по-горе, на дете, което се е родило живо и здраво и продължава да е такова, въпреки че майка му е пушила през цялото време :idea: :idea:
mimeto90
 
Мнения: 449
Регистриран на: 18 Дек 2013, 13:15

Re: Пушили ли сте по време на бременността?

Мнениеот djudji » 23 Окт 2014, 02:58

Аз съм от тези жени, които са пушили по време на бременността и мога съвсем откровено да кажа, че детето ми е вече на 23 години и е един много здрав младеж. Мога да споделя, че беше едно много спокойно дете, което много малко боледуваше. Тук искам да подчертая, че докато бях бремена пушех, но докато кърмех не съм си позволила да запаля и една цигара. И това за мен е много по-важно, защото никотинът отива директно в кърмата. А докато си бременен плацентата пази бебето. Така че това за мен е чиста пропаганда не пуши докато си бремена. Щом е толкова вредно, защо не забранят продажбата на цигари за бременни жени, както е забранено за деца?
djudji
 
Мнения: 1
Регистриран на: 23 Окт 2014, 02:46

Re: Пушили ли сте по време на бременността?

Мнениеот MGB » 23 Окт 2014, 11:30

Да ви кажа и моята майка е пушила докато е била бременна с мен, а след това не е имала кърма, така е станало и с брат ми, не можете да обвините цигарите, докато е била бременна с него не е пушила, та аз съм отгледана на хумана и не смятам, че нещо е повлияло коренно на здравето ми и то по никакъв начин :!: :!: Познавам майки кърмили децата си до втората им година, а сега са в пъти по-болнави от други гледани с АМ, имам предвид, че всичко си е до детето и организма му и не смятам, че цигарите вредят кой знае колко по време на бременността :!:
MGB
 
Мнения: 438
Регистриран на: 09 Апр 2014, 14:24

Re: Пушили ли сте по време на бременността?

Мнениеот Mon_ton » 10 Дек 2014, 15:19

MGB написа:Да ви кажа и моята майка е пушила докато е била бременна с мен, а след това не е имала кърма, така е станало и с брат ми, не можете да обвините цигарите, докато е била бременна с него не е пушила, та аз съм отгледана на хумана и не смятам, че нещо е повлияло коренно на здравето ми и то по никакъв начин :!: :!: Познавам майки кърмили децата си до втората им година, а сега са в пъти по-болнави от други гледани с АМ, имам предвид, че всичко си е до детето и организма му и не смятам, че цигарите вредят кой знае колко по време на бременността :!:

Със сигурност не вредят и всички научни изследвания и твърдения в тази посока са абсолютна лъжа! :!: :!: :!: :!: :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
Аватар
Mon_ton
 
Мнения: 2768
Регистриран на: 24 Ное 2014, 15:54

Re: Пушили ли сте по време на бременността?

Мнениеот Elica » 10 Дек 2014, 15:45

Изумявате ме, Мисля че това е истински късмет, че имате здрави деца! Съвсем съзнателно да вредиш на детето си е пълна глупост!
Аватар
Elica
 
Мнения: 1721
Регистриран на: 26 Ное 2014, 09:37

Следваща

Назад към Сблъсък

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта