Колко време ви отнеха опитите да откажете цигарите? Успяхте ли?

Всяко мнение има място на ринга и никой противник не е за подценяване - не се караме, а дискутираме!

Колко време ви отнеха опитите да откажете цигарите? Успяхте ли?

Мнениеот ramimni » 23 Окт 2014, 13:15

На няколко пъти опитвам да отказа цигарите и всеки път, в който видя някъде да се спомене за това ми се иска да запаля адски много :(
Сега съм в период на хармония със себе си, пуша по 2 цигари на ден и ми е що-годе достатъчно, но не можах да се стърпя да не пусна темата, след като видях тази за пушенето по време на бременност :idea: та, на вас колко време отнеха опитите да откажете цигарите :?

При мен се случва от години, тъкмо се ядосам и си казвам, че няма повече така да продължа
quit-smoking-cigarettes.jpeg
quit-smoking-cigarettes.jpeg (7.82 KiB) Прегледано 854 пъти
и на сутринта пак не мога да не запаля една с кафето. Сега съм отказала и кафето, но цигарите не успях! :|

Явно е, че до момента не ми е много силна волята и опитите да откажа цигарите са крайно безуспешни, надявам се един ден да се присъединя към отбора на непушачите :!: :!: :!: А при вас как се стекоха обстоятелствата, дълго ли правихте опити преди да откажете цигарите :?
ramimni
 
Мнения: 499
Регистриран на: 29 Яну 2014, 17:18

Re: Колко време ви отнеха опитите да откажете цигарите? Успяхте ли?

Мнениеот веселказасмяна » 23 Окт 2014, 13:20

Опитвала съм няколко пъти, но все така се случваше, че след като спра да пуша ангажиментите ми стават много и нервите също, а и като не пуша, самата мисъл ме изнервяше още три пъти повече, а и нямах нужда от излишни килограми! Продължавам да си пуша все така, но съм с мисълта, че един ден с удоволствие ще се откажа от тях!
веселказасмяна
 
Мнения: 295
Регистриран на: 24 Сеп 2014, 12:43

Re: Колко време ви отнеха опитите да откажете цигарите? Успяхте ли?

Мнениеот utro77 » 23 Окт 2014, 13:40

Аз мисля, че достигнах "златната среда". Толкова много успях да намаля цигарите, че по-скоро се водя непушач. Случи се преди години като забраниха да се пуши на работните места, аз започнах нова работа - шефът върл непушач, няма място за пушене, излизаш в задния двор на студа зимата. По този начин постепенно намалих цигарите до степен, че не пуших по цял ден, а само вечер. Вкъщи също се пуши само на балкона, така че и там нямаме условия за драстично пушене. После минах и една бременност и кърмене, през които пък направо изобщо не пуших и дори не ми беше трудно с оглед на минималното ми пушене преди това. Сега, към настоящия момент мога да не пуша със седмици. Вечер си дръпвам от цигарата на мъжа ми или пък изпушвам половин. Цяла ми идва в повече, просто не ми се пуши цяла. Пуша по няколко цигари единствено по събирания с приятели. Съответно у себе си не нося кутия с цигари.

Успех на всички!
Suffer well!
Аватар
utro77
 
Мнения: 53
Регистриран на: 23 Май 2012, 15:56

Re: Колко време ви отнеха опитите да откажете цигарите? Успяхте ли?

Мнениеот Мади Ранчева » 23 Окт 2014, 13:52

utro77 написа:Аз мисля, че достигнах "златната среда". Толкова много успях да намаля цигарите, че по-скоро се водя непушач. Случи се преди години като забраниха да се пуши на работните места, аз започнах нова работа - шефът върл непушач, няма място за пушене, излизаш в задния двор на студа зимата. По този начин постепенно намалих цигарите до степен, че не пуших по цял ден, а само вечер. Вкъщи също се пуши само на балкона, така че и там нямаме условия за драстично пушене. После минах и една бременност и кърмене, през които пък направо изобщо не пуших и дори не ми беше трудно с оглед на минималното ми пушене преди това. Сега, към настоящия момент мога да не пуша със седмици. Вечер си дръпвам от цигарата на мъжа ми или пък изпушвам половин. Цяла ми идва в повече, просто не ми се пуши цяла. Пуша по няколко цигари единствено по събирания с приятели. Съответно у себе си не нося кутия с цигари.

Успех на всички!

Наистина за пушачите това е "златната среда". Преди години и аз бях така, като ходихме нагоре-надолу с мъжа ми по купони, дърпах си по няколко пъти от неговата или палех и я пушех на няколко пъти, но след като забременях с второто дете вече тотално спях да пуша! ;)
Мади Ранчева
 
Мнения: 240
Регистриран на: 21 Яну 2014, 12:37

Re: Колко време ви отнеха опитите да откажете цигарите? Успяхте ли?

Мнениеот Mauritius » 28 Окт 2014, 11:44

От няколко години спирам цигарите - всеки понеделник :D до толкова са в проникнали в начина ми на живот, че ми прекалено трудно, но за щастие съм ги намалила ;)
Mauritius
 
Мнения: 282
Регистриран на: 26 Сеп 2014, 13:01

Re: Колко време ви отнеха опитите да откажете цигарите? Успяхте ли?

Мнениеот silver933 » 16 Ное 2014, 16:41

Успях да ги откажа,сякаш от самосебе си,но след 6 години като непушач,отново ми се връща страстта към тях :(
Аватар
silver933
 
Мнения: 2103
Регистриран на: 14 Ное 2014, 16:02

Re: Колко време ви отнеха опитите да откажете цигарите? Успяхте ли?

Мнениеот Snejna » 04 Апр 2015, 11:12

Съптругът ми се мъчи от години, спре ги за 2-3 месеца и пак ги почне, май ако си пушач, си си пушач цял живот :/
Аватар
Snejna
 
Мнения: 2566
Регистриран на: 19 Ное 2014, 16:41

Re: Колко време ви отнеха опитите да откажете цигарите? Успяхте ли?

Мнениеот Pipilota » 06 Апр 2015, 09:09

Snejna написа:Съптругът ми се мъчи от години, спре ги за 2-3 месеца и пак ги почне, май ако си пушач, си си пушач цял живот :/


Ми истина е, че бивши пушачи няма, във всеки един момент могат пак да почнат да пушат. Аз пуших години наред, после покрай ражданията спрях и не бях пушила 5-6 години, докато от скука, а по малко, а по малко и отново се възвърна удоволствието ми от цигарите, но за щастие - ударно за един ден се изпари. :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 4258
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41

Re: Колко време ви отнеха опитите да откажете цигарите? Успяхте ли?

Мнениеот Bambaa » 06 Апр 2015, 17:01

Наистина някой хора ги спират за по няколко месеца с големи усилия и след половин година отново пропушват, което не го разбирам защо докарваш този стрес за тялото си! Най-гадно ми е за пушачи, които 10 години не са се и сещали и в един момент отново пропушват сякаш не са спирали. За себе си мога да кажа, че никога не съм ги спирала и съм нямала това намерение, иначе един ден като дойде някое дете, просто ще ми се наложи!
Аватар
Bambaa
 
Мнения: 590
Регистриран на: 30 Апр 2014, 16:28

Re: Колко време ви отнеха опитите да откажете цигарите? Успяхте ли?

Мнениеот Mon_ton » 06 Апр 2015, 17:08

Има много страстни пушачки, които не могат да спрат цигарите въпреки детето, така че.. ще се чуе какво ще с еслучи и с теб.
Аз да си кажа никога не съм пушила и ми е много странно като видя някоя жена, която пуши, дори бременна или с детето си в едната ръка - цигарата в другата :roll:
Аватар
Mon_ton
 
Мнения: 2768
Регистриран на: 24 Ное 2014, 15:54

Следваща

Назад към Сблъсък

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта