Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: С какво можем да сгъстим ястия и сосове без да става на топчета брашното?

02 Юли 2015, 10:21

на мен когато ми се е налагало да правя подобни яхнии,разбивам брашното със студена вода,но набързичко с пасатора. става за минутка и се получава гладка консистенция.

02 Юли 2015, 11:38

renetka написа:на мен когато ми се е налагало да правя подобни яхнии,разбивам брашното със студена вода,но набързичко с пасатора. става за минутка и се получава гладка консистенция.

Проблемът е, че когато се сложи към топлите ястия се образуват тогава бучките. Затова трябва да бъде намален котлона или да е преместено яденето то котлона и на бързо се изсипва и разбърква скорострелно, след което се връща на печката, за да се сготви брашното. :) Иначе за разни ястия с бял сос, аз ги правя като директно пасирам брашното в тенджерата. :lol:

03 Юли 2015, 14:52

Може да се слага допълнително картоф за да се сгъсти, но с брашно става по-добре. ;)

03 Авг 2015, 12:22

Jully написа:Може да се слага допълнително картоф за да се сгъсти, но с брашно става по-добре. ;)

Не ми харесва с картоф, не знам колко трябва да сложа. Все едно да готвя леща и да сложа 4 картофа, че да сгъстя. :roll:

03 Авг 2015, 16:46

Lollipop написа:
Jully написа:Може да се слага допълнително картоф за да се сгъсти, но с брашно става по-добре. ;)

Не ми харесва с картоф, не знам колко трябва да сложа. Все едно да готвя леща и да сложа 4 картофа, че да сгъстя. :roll:

Много зависи какво ще я правиш, понеже ако е за крем-супичка, просто може да й се добави по-малко от бульона, ако е някаква манджа - брашно, поне според мен става най-лесно с този вариант!

03 Авг 2015, 17:39

Аз също с брашно предпочитам,с картоф не успявам. Понякога използвам и царевично брашно, също става много добре. ;)

03 Авг 2015, 19:48

В крайна сметка зорът е да се сложи брашното така, че да не стане на бучки, но не е чак толкова трудно де. :)

05 Авг 2015, 16:38

Затова винаги вадя две кубчета лед, които оставям да се разтопят и в тях слагам колкото брашно е необходимо, така никога не става на бучки :idea:

10 Авг 2015, 07:55

lini_leni написа:Затова винаги вадя две кубчета лед, които оставям да се разтопят и в тях слагам колкото брашно е необходимо, така никога не става на бучки :idea:

ъъъ, какво? разбиваш брашното във вода с лед или как? И това какво общо има след като като го сипеш в манджата където разликата на температурите е още по-голяма то пак ще стане на бучки, ако не бъркаш по най-бързия начин.

19 Авг 2015, 13:08

Pipilota написа:
lini_leni написа:Затова винаги вадя две кубчета лед, които оставям да се разтопят и в тях слагам колкото брашно е необходимо, така никога не става на бучки :idea:

ъъъ, какво? разбиваш брашното във вода с лед или как? И това какво общо има след като като го сипеш в манджата където разликата на температурите е още по-голяма то пак ще стане на бучки, ако не бъркаш по най-бързия начин.

Успех! :D Като се размрази леда, съответно водата е студена и брашното се разтваря супер лесно, след което като направиш рядка кашичка пробвай да изсипеш във врялата манджа, та да видим как ще се сбие пак... поне при мен се получава всеки път, не зная ти с колко леви си :lol:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5