Как да аранжираме салатите по по-необикновен начин?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Как да аранжираме салатите по по-необикновен начин?

Мнениеот lini_leni » 31 Окт 2014, 17:56

Аранжирането на масата никога не ми е било в стихията! Сега ще посрещаме гости и ми се иска да разнообразя трапезата, било то с различно аранжирани салатки или пък да сложа някои аксесоари на масата, освен свещ :?

Никога не са ми се получавали манджите с добър търговски вид, за сметка на това са вкусни, :idea: ама като изглеждат на баркоч - върви и обяснявай! :D :D Много ми се иска да аранжирам някоя салатка по подобен начин,
salati.jpg
salati.jpg (21.88 KiB) Прегледано 1140 пъти
но тази ми изглежда доста трудна и търся някакви по-лесно решения за момента :!:

Надявам се, че някоя от вас, дами, прави красиви и лесни аранжировки, които не изискват, кой знае какви умения и време :!: Много ще съм благодарна да споделите вашите виждания за красиво аранжирани салатки, а още по-благодарна ще съм и на снимки :idea: :idea:
lini_leni

Re: Как да аранжираме салатите по по-необикновен начин?

Мнениеот maminka » 31 Окт 2014, 17:59

Това не изглежда много трудно, но е играчка тъй като трябва да режеш маслините и след това да ги подреждаш! Аз съм много доволна от тези кръгчета, които по принцип са за ориз, ако не се лъжа, каквото и да сложиш в него, по-гъсто, разбира се, застава в тази форма и по-хубавото е, че има различни размери кръгове, с които ще можеш да твориш! :!:
maminka

Мнениеот julianne » 05 Ное 2014, 14:41

Видях интересна идея, но не знам, от какво беше направена самата салата, цялата беше поръсена с ядки и беше разграфена на квадрати с кашкавал, за глава имаше яйчице с оформено лице от разни неща, а за крачета - орехи, всъщност представляваше костенурка :idea:
julianne

Мнениеот Lollipop » 28 Ное 2014, 10:29

julianne написа:Видях интересна идея, но не знам, от какво беше направена самата салата, цялата беше поръсена с ядки и беше разграфена на квадрати с кашкавал, за глава имаше яйчице с оформено лице от разни неща, а за крачета - орехи, всъщност представляваше костенурка :idea:

Снимка не можа ли да намериш, много ми хареса идеята, ама нищо не разбрах. :roll:
Аватар
Lollipop

Мнениеот Snejna » 21 Яну 2015, 14:25

Много харесвам точно тези пчелички, които ги има тук, много са ефектни, другото ефектно са калинките, които се правят пак от маслини и чери домати, стават много сладурски :)
Аватар
Snejna

Мнениеот Krum » 21 Яну 2015, 15:19

Мисля си, че ако наредите просто добре плодовете, така че да си контрастират по цветове и не са разбъркани ще изглеждат пак толкова добре :)
Аватар
Krum

Назад към Рецепти и полезни съвети