Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
14 Сеп 2015, 13:56
qwerryyy написа:Няма значение сякаш и упражнения да се правят, детето си знае работата, както и природата.

Няма страшно, досега не съм чула някоя приятелка да се е оплакала от големи разкъсвания по време на раждането.
Да, но въпреки това на мен ми звучи ужасяващо, не знаех, че е почти като закон това, вярно усещането да имаш дете е прекрасно, но въпреки това е някак страшен целия този процес.
14 Сеп 2015, 14:50
mihaella написа:qwerryyy написа:Няма значение сякаш и упражнения да се правят, детето си знае работата, както и природата.

Няма страшно, досега не съм чула някоя приятелка да се е оплакала от големи разкъсвания по време на раждането.
Да, но въпреки това на мен ми звучи ужасяващо, не знаех, че е почти като закон това, вярно усещането да имаш дете е прекрасно, но въпреки това е някак страшен целия този процес.

Да , случват се и то често, но случаите за притеснения, при които разкъсванията са огромни са по-скоро изключение, обикновено разкъсванията не са повече от 3-4 см, и то в зависимост от позата на бебето.
14 Сеп 2015, 15:45
Като жена, която не е раждала мога да кажа за себе си, че и аз доста се притеснявам от това време, особено сега с информацията от Интернет страховете ми са адски много, но какво да се прави
14 Сеп 2015, 17:06
marsu написа:Като жена, която не е раждала мога да кажа за себе си, че и аз доста се притеснявам от това време, особено сега с информацията от Интернет страховете ми са адски много, но какво да се прави
Ами аз за това масло за перинеум доста късно разбрах, за съжаление, но пак не съм убедена какво може да съдържа, та да не се стига до разккъсвания
01 Окт 2015, 10:00
Не се притеснявайте толкова, затова раждането е естествено, аи с помощта на лекарите няма нищо страшно в раждането!
30 Дек 2016, 16:50
Не мисля, че може да се избегне. Зависи от големината на бебето, каква е мускулатурата ти и дали кожата ти е по-еластична или не.
11 Яну 2017, 12:59
Раждането във вода е начин да няма или да се сведе до минимум риска от разкъсването. Говорили сме го и в друга тема, ето направо статия с подробности
https://web.facebook.com/SvetiLazarHosp ... =3&theater . Топлата вода в басейнчето като цяло намалява и болката и напрягането на майката. Не са нужни обезболяващи, кожата и родовите пътища стават по-еластични. При водното нещата протичат по-спокойно и за това по-рядко има и разкъсвания.
11 Яну 2017, 13:22
Има логика, предполагам, че има наблюдения и доказателства в подкрепа на това.