Мравките са ми едни от любимите буби, но за съжаление са превзели банята,

Не искам да започнат да се размножават и в кухнята, така че се надявам бързо да ги разкарам от там, че е възможно и хладилника да понесат скоро

Jully написа:Това, което най-напред трябва да направите е да почистите всичко и да огледате за храна, отделно нищо да не оставяте отворено, нито каквато и да е било храна наблизо.Второ и също толкова важно, вземате си едни препарат райд и пръскате.
И те като се разбягат из стаята не е ли същото като да си останат там? :) По-добре с някакъв препарат и да си измират.dessiblond написа:Уникални са тия мравки! Дори и да си на висок етаж, пак могат да нападнат кухнята ти. Понеже не искам да пръскам с разни отрови, съм ръсела със сол и имаше ефект. И още нещо е ефикасно - капнах на местата, където минават, няколко капки мента и доста се разбягаха. Но много е миризлива и омирисва стаята.
Yarost написа:Не оставяйте храната на котката да стои по чинийките. Като се наяде, паничките се измиват и чакат чисти до новото хранене. За мравките със сол и аз съм чувала, но знам и че трябва редовно да се мие пода. Най-вече където им минават пътеките им, понеже оставяли някакви феромони и си маркирали пътя за събратята.
Назад към За дома – съвети и идеи
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта