Lollipop написа:Тези неща не ги готвя по никое време на годината, само картофите и ориза ядем.
С киноата ми е много странно положението - как може някой да дава пари за нещо, което е 10лв. килограма и да използва половин пакет на едно ядене?
Не си представям пред цялото разнообразие от зеленчуци на пазара да ям предимно картофи и ориз
Съгласна съм, че киноата е с изкуствено завишена цена - не знам къде има киноа по 10 лв килограма, за съжаление аз за толкова купувам 500 г. По тази причина не я приготвям твърде често, но все пак - за една порция киноа със зеленчуци се предвиждат 50 г киноа, т.е. половин кило стига за 10 порции! Колко човека ще нахраниш с месо, купено за 10лв.?
Храненето през пости не е проблем за мен, защото през последните години консумирам много малко месо и вече имам приличен запас от рецепти за вкусни постни ястия.
Ям много бобови храни - всички видове леща, фасул, нахут, които винаги съчетавам с житни, за да се получи пълноценна и лесноусвоима комбинация от растителни протеини.
Днес например си носих за обяд в офиса салата от нахут и пълнозърнест кус-кус, селска краставичка, розов домат, червен лук и магданоз. Леко, засищащо, вкусно

Утре ще е чушки с доматен сос

Много обичам зеленуци на грил, ориз с различни зеленчуци, зеленчукови пастети върху препечени филийки черен хляб, киноа в различни варианти.
Пълнените зеленчуци са безкрайна вселена - често експериментирам с различни комбинации. Особено сполучливи се оказаха пълнени чушки с просо, черна леща, задушени лук, чесън, морков, подправки. Пълнени домати с ориз и дребно нарязани задушени зеленчуци. Пълнени тиквички, пълнени патладжани и т.н.
Постна пица. Всякакви зеленчукови супи, вкл. крем супи. Традиционни български ястия като картофена яхния, постен гювеч, боб (и боб със зеле

), постна мусака и какво ли не още