Наближават пости, какво готвите по това време от годината?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Наближават пости, какво готвите по това време от годината?

Мнениеот Yunona » 28 Юли 2015, 15:12

Pipilota написа:е си позволявам да ям луксозни неща, за съжаление всичко полезно е такова,

С това просто не мога да се съглася :) Сред много достъпните, буквално евтини продукти има суперздравословни предложения, но много хора просто не са свикнали да ги ползват, тъй като се хранят с ограничен брой неща, извън които всичко им е "странно" или просто не го "обичат". Примери бол! Само виж още веднъж, моля те, ястията, които съм посочила в първия си пост и ми кажи кое освен киноата е скъпо (пък и за нея изяснихме, че не е чак толкова недостижима).
Пипи, съвсем се отклонихме от темата за храненето през пости и няма смисъл да спамим повече. Знам за какво говориш, минала съм през много тежки ситуации, не му е тук мястото да описвам кога, къде и как. Точно тогава разбрах колко е смислено клишето "който иска - намира начин, който не иска - намира причина". Казвам го най-добронамерено :)
Yunona

Мнениеот qwerryyy » 28 Юли 2015, 16:03

Само да ви кажа, че от 01.08 до 14.08 са пости! :) Така че може да изпробвате да направите нещо, лятото е лесно, аз мисля да се пробвам, а вие?
Аватар
qwerryyy

Мнениеот viking » 28 Юли 2015, 16:08

Добре, че скоро няма пости, че гаджето ме подхваща с едни постни, постни манджи и трябва да ям на всеки час :x
viking

Мнениеот viking » 28 Юли 2015, 16:09

qwerryyy написа:Само да ви кажа, че от 01.08 до 14.08 са пости! :) Така че може да изпробвате да направите нещо, лятото е лесно, аз мисля да се пробвам, а вие?

Ти всичко уби, как така пости, защооо?!?! :lol:
viking

Мнениеот Snejna » 28 Юли 2015, 16:41

Заради 15 август - Богородица е! :)
Аватар
Snejna

Мнениеот Pipilota » 29 Юли 2015, 05:49

Освен да ги препостим тези пости! :) Макар че ще е трудно да си ядем салатата без сирене! :(
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Andrey » 29 Юли 2015, 15:15

Pipilota написа:Освен да ги препостим тези пости! :) Макар че ще е трудно да си ядем салатата без сирене! :(
Ще се научиш, пробвай различни дресинги, аз съм фен на зеле с лимон, супер вкусотия!
Аватар
Andrey

Мнениеот ManiJani » 29 Юли 2015, 16:52

Andrey написа:
Pipilota написа:Освен да ги препостим тези пости! :) Макар че ще е трудно да си ядем салатата без сирене! :(
Ще се научиш, пробвай различни дресинги, аз съм фен на зеле с лимон, супер вкусотия!

Ами те и дресингите повечето са с млечни продукти... или тези пости не са така строги :roll: какво се ограничава?
ManiJani

Мнениеот Yunona » 01 Авг 2015, 22:51

ManiJani написа:Ами те и дресингите повечето са с млечни продукти... или тези пости не са така строги :roll: какво се ограничава?

Постите са като всички други пости и млечни продукти не се допускат (както и месни, разбира се :) ).
Дресинги за салатки можеш да си правиш различни и съвсем не е необходимо да са с мляко. Любимият ми дресинг е със сусамов тахан (купувам от пълнозърнестия, той е тъмен на цвят). Към 2 супени лъжици тахан се прибавя малко вода, за да се разреди леко. След това идва ред на лъжица зехтин, лимонов сок - 2-3 супени лъжици (или повече, ако предпочиташ по-киселко) и сол. Разбърква се добре и ако е необходимо, се разрежда с още малко вода. Дресингът е много вкусен и здравословен :)
Yunona

Мнениеот Pipilota » 03 Авг 2015, 08:10

Аз обичам да си правя лимон и магданоз, смесвам и хайде - върху салатата. :mrgreen:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети