Наближават пости, какво готвите по това време от годината?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Наближават пости, какво готвите по това време от годината?

Мнениеот Yunona » 03 Авг 2015, 15:01

qwerryyy написа:Само да ви кажа, че от 01.08 до 14.08 са пости! :) Така че може да изпробвате да направите нещо, лятото е лесно, аз мисля да се пробвам, а вие?

Да, постите започнаха. Права си, лятото наистина е много лесно да се измисли и приготви вкусно и здравословно хапване. Особено ако си разменяме идеи :)
Днешната ми офисна салата:

Сварен боб (дребничък някакъв, бежов с кафяво на коремчето :) ), пълнозърнест кус-кус, едро настърган морков, прясна червена чушка на много тънки ивички, червен лук, магданоз, лимонов сок и зехтин. Приготвена снощи, за да се овкуси добре. Днес само и накъсах няколко листа маруля за повече свежест.
Салатката е проста, вкусна, свежа, богата на лесноусвоими протеини и витамини. Пълноценна храна, подходяща за бърз летен обяд.
Yunona

Мнениеот franky » 03 Авг 2015, 15:40

Yunona написа:
qwerryyy написа:Само да ви кажа, че от 01.08 до 14.08 са пости! :) Така че може да изпробвате да направите нещо, лятото е лесно, аз мисля да се пробвам, а вие?

Да, постите започнаха. Права си, лятото наистина е много лесно да се измисли и приготви вкусно и здравословно хапване. Особено ако си разменяме идеи :)
Днешната ми офисна салата:

Сварен боб (дребничък някакъв, бежов с кафяво на коремчето :) ), пълнозърнест кус-кус, едро настърган морков, прясна червена чушка на много тънки ивички, червен лук, магданоз, лимонов сок и зехтин. Приготвена снощи, за да се овкуси добре. Днес само и накъсах няколко листа маруля за повече свежест.
Салатката е проста, вкусна, свежа, богата на лесноусвоими протеини и витамини. Пълноценна храна, подходяща за бърз летен обяд.

Ооо прекрасно, аз отново и днес съм на диня за обяд, но с кус-куса и боба не става ли прекалено тежко :roll: Иначе идеята звучи превъзходно, но вместо зелена салата бих добавила чери доматчета :idea: ;)
franky

Мнениеот Lisica » 03 Авг 2015, 15:45

Блах, мраязя чери домати, кофти вкус и дебела ципа! :)
Но много ми харесват салатите на yunona, никога не б их измислила толкова много неща да комбинирам заедно. Днес постно ще ям пиле с ориз. :mrgreen:
Аватар
Lisica

Мнениеот gomez123 » 03 Авг 2015, 16:27

Lisica написа:Блах, мраязя чери домати, кофти вкус и дебела ципа! :)
Но много ми харесват салатите на yunona, никога не б их измислила толкова много неща да комбинирам заедно. Днес постно ще ям пиле с ориз. :mrgreen:

Дори и да са нормални и аз смятам, че ще отиват на тази салатка, понеже то си е класика боб с доматче или доматен сос :idea: с лютеница, ако щеш :lol:
gomez123

Мнениеот S_Milenska » 03 Авг 2015, 16:39

Lisica написа:Блах, мраязя чери домати, кофти вкус и дебела ципа! :)

и нашето меню ще е такова май, хаха
А за постите не съм можела да ги спазя никога, много ми е безвкусно и ограничаващо, а и не мисля, че е правилно да се прави за диета, постите са друго - без секс, без алкохол, истинско пречистване и след това трябва да се отиде на църква да се вземе причастие. Диетата е друго!
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Yunona » 03 Авг 2015, 22:07

franky написа:Ооо прекрасно, аз отново и днес съм на диня за обяд, но с кус-куса и боба не става ли прекалено тежко :roll: Иначе идеята звучи превъзходно, но вместо зелена салата бих добавила чери доматчета :idea: ;)

Чери доматките са чудесна идея!
Не, не е тежка салатата - разбира се, зависи и от количеството, което ще хапнеш :)
Принципно е препоръчително съчетаването на бобови и зърнени храни, защото в комбинация те доставят пълноценен протеин и пълния комплекс от незаменими аминокиселини.
Тези дни ще правя и нещо на базата леща + просо.
Yunona

Мнениеот Snejna » 04 Авг 2015, 07:35

По принцип не постя, но се старая поне 1 седмица (последната) да я спазвам в пост. Хапвам най-често тиквички на грил, чушки пълнени с леща, елда с гъби, спанак с ориз, нахут с лук и чушки на салата и тя седмицата е минала. :)))
Аватар
Snejna

Мнениеот Andrey » 04 Авг 2015, 09:28

Как можете да постите не ви знам, вижда ми се невъзможно и доста безинтересно начинание. ;)
Аватар
Andrey

Мнениеот Kremiliya » 04 Авг 2015, 09:59

Баба ми все постеше, но аз така и не се научих. Като цяло си личи, че не ме бива в тези неща де! :)
Аватар
Kremiliya

Мнениеот MollyDolly » 04 Авг 2015, 11:37

Добре е да се прави такова пречистване, дори и да не е с изцяло религиозна цел, то е доста ползотворно за организма, особено напролет, например!
MollyDolly

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети