Полезни съвети и практични идеи за дома и градината
04 Мар 2015, 12:39
Аз не използвам дървени прибори, защото наистина много се наслоява миризма в тях, а и кой знае още какво!

Предпочитам да използвам метални, поне виждаш, че са чисти.
04 Мар 2015, 22:11
Винаги ги запичам първо и после останалото с малко мас или олио и в печката за малко
05 Мар 2015, 10:51
Ваня Стойчева написа:Винаги ги запичам първо и после останалото с малко мас или олио и в печката за малко

Няма ли да се запалят така, аз не бих рискувала!
07 Дек 2016, 15:25
Pipilota написа:Ваня Стойчева написа:Винаги ги запичам първо и после останалото с малко мас или олио и в печката за малко

Няма ли да се запалят така, аз не бих рискувала!

Е, малко, не да ги хвърлиш в огъня. :)
иначе като цяло, от такива прибори не може да се очаква много, дървесината все пак поема, каквото и да се направи. Ако искате да са красиви и лъскави като в деня на купуването, не трябва да ги ползвате на огън, а да сипвате салати с тях.
07 Дек 2016, 17:15
Не използвам такива и аз, не ги харесвам и не са ми много лицепреиятни, като се запекат и почернеят, няма поддържане на дървото, особено, като постоянно се сгорещява.
08 Дек 2016, 10:22
Имам само една дървена шпатула, която ползвам за тиганите, само обръщам, изобщо не си е развалила вида и нищо не съм правил по нея. Но за нещо, което иска бъркане и ръчкане, определено не бих избрал дървото.
14 Дек 2016, 15:52
Като видя някой как оставя лъжицата дървената в яденето и ми става лошо, в нея толкова бацили се завъждат! Гнусотия голяма!
14 Дек 2016, 17:29
fawla написа:Като видя някой как оставя лъжицата дървената в яденето и ми става лошо, в нея толкова бацили се завъждат! Гнусотия голяма!
Те и мастър готвачите не го харесват това, защото се намаляла температурата на готвенето, без изобщо да става въпрос за мръсни съдове.
15 Дек 2016, 10:46
Забелязала съм, че след ползване на дървената бъркалка и слагането й в мивката за миене, стоенето във вода не й се отразява добре. Надува се и една такава лигава стои. Затова веднага след като съм я ползвала я мия.
21 Дек 2017, 11:32
Аз ги мия понякога със сода и оцет, за да им изкарам миризмите, но все пак предпочитам да използвам метални, единствено имам една шпатула дървена за тефлоновия тиган, в другите карам с лъжици.