Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Оправдание ли е бедността, за да не посещават бъдещите майки консултациите при гинеколог?

26 Дек 2014, 15:45

И аз винаги много съм се чудила на такива жени. Имам една позната, която е образована жена, мъжът й също, професор е човекът, но тя никога не е ходила на гинеколог нито по време на бременността, нито след това, бях изключително шокирана, детето им за щастие е жива и здрава млада дама вече и все ище не мога да го асимилирам, защо!!! :shock:

Re: Оправдание ли е бедността, за да не посещават бъдещите майки консултациите при гинеколог?

05 Яну 2015, 15:19

moni.sparrow написа:И аз винаги много съм се чудила на такива жени. Имам една позната, която е образована жена, мъжът й също, професор е човекът, но тя никога не е ходила на гинеколог нито по време на бременността, нито след това, бях изключително шокирана, детето им за щастие е жива и здрава млада дама вече и все ище не мога да го асимилирам, защо!!! :shock:

Може би защото смята, че е здрава. Айде ние българите в повечето случаи ходим на преглед, само когато имаме проблем, но по време на бременността да не ходиш на лекар ми се вижда крайна глупост, а ако детето се нуждае от спешна помощ! Същото като ражданията вкъщи, пълна глупост и немарливост!

05 Яну 2015, 15:32

Не мисля, че е от бедност, освен ако не говорим за малцинствата. Българските жени все още са отговорни към бъдещите си деца!

05 Яну 2015, 16:04

Добре, като нямат възможност да си позволят дори проследяването на бременността, как после ще осигуряват необходимите неща за детето си? :|

09 Яну 2015, 11:19

През моята бременност също не бяхме богати с мъжа ми, дори бяхме в лошо финансово състояние, но не сме си позволили да пропуснем преглед - веднъж само го отложих с 5 дена. Все пак когато чакаме дете то трябва да бде най-важното, да не мрънкаме, че ще се появява на света. Сега имам позната бременна, която постоянно се оплаква, че заради детето дава над 100лв. месечно за лекарства и за прегледи, а после чакат бебето с нетърпение и да е живо и здраво. Може би аз не разбирам правилно, какво иска да ми каже. :roll:

15 Яну 2015, 17:56

Burborino написа:А аз останах много разочарована от близка позната, която в момента е бременна. Тя със сигурност си ходи редовно на лекар, няма и проблеми с финансите. Но видях, че пуши и то немалко... :( :( :( Това е точно толкова безотговорно колкото да не се преглеждаш...
Чудя се как може да го правят някои жени като това е толкова вредно. :shock:

И аз на това се чудя, друго което ми е чудно, как може постоянно да правиш сметка и да се оплакваш едва ли не от предстоящото раждане и парите, които си похарчил за бъдещото си дете, може би го отдавам на това, че не знаеш още какво щастие те чака, знам ли.

16 Яну 2015, 17:11

Има много безотговорни и немарливи към бременността си жени, моя приятелка не ходеше почти на никакви прегледи, през 3 месеца ходеше! А други ходят всеки месец, в критичните месеци дори по 2 пъти! Финансовата част там пък изобщо не стоеше при нея.

26 Ное 2015, 15:42

Абсолютна простотия, не можеш да искаш да имаш дете, след като не можеш да си осигуриш 20лева на месец за да отидеш на лекар, а като се роди детето от къде ще намираш пари за да се грижи за него? мисля, че това е отново част от ромския бизнес!

27 Ное 2015, 12:21

Все пак, дори има и безплатни прегледи, които се поемат от здравната каса, защо самите те не се правят?

27 Ное 2015, 14:36

rabotnata pchela написа:Все пак, дори има и безплатни прегледи, които се поемат от здравната каса, защо самите те не се правят?

И Това е така, ама тея дето не ходят на лекар са тея, дето ги раждат, за да получат още някой лев от държавата.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5