Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

По какъв начин белите по-сочните плодове, така че да останат такива?

09 Ное 2014, 14:22

Зимата основните плодове, които хапваме са манго, авокадо и банани, разбира се като изключим цитрусите.

Много обаче ми е неприятно, тъй като когато са узрели са невероятно сочни, но докато ги обеля сока остава по дъската, а в самите плодове някаква минимална част, горе долу така се получава
image.jpg
image.jpg (29.3 KiB) Прегледано 693 пъти
Белачката също не е от най-острите и заради това използвам ножове с тях ефекта е подобен.

Имате ли начини, с които могат да се белят по-сочните плодове, така че да останат такива :roll:

Re: По какъв начин белите по-сочните плодове, така че да останат такива?

09 Ное 2014, 14:24

Скоро гледах едно клипче, лесно става беленето на такива плодове в чаша, дори и да се изцеди част от сока, пак си остава в чашата, а не по дъската, но единственото, което ти трябва е добре узрял плод!

Re: По какъв начин белите по-сочните плодове, така че да останат такива?

25 Ное 2014, 15:26

Ами с лъжица става за най-сочните плодове, друг вариант толкова добър сякаш няма

Re: По какъв начин белите по-сочните плодове, така че да останат такива?

28 Сеп 2018, 10:04

И аз съм ползвала лъжица, пък да ми дойде на акъл да беля авокадо с нож никога не е било, за мангото пак го разрязвам и с лъжица избутвам вътрешността. Не е толкова трудно, особено, ако кората ае по-твърда, а не нежна, като на нектарина да речем.

Re: По какъв начин белите по-сочните плодове, така че да останат такива?

28 Сеп 2018, 11:20

И аз гфледах едни клипове за белене с лъжица на кивито и с чаша за манго, пробвах и се получи, но пак има доста излишък, защото шансът да уцелиш точния размер чаша сякаш е много сложен.

Re: По какъв начин белите по-сочните плодове, така че да останат такива?

28 Сеп 2018, 17:14

У нас пък най-много се яде ананас, който също е доста сочен плод. Имам си едно много остро ножче и с него внимателно изрязвам кората му. Иначе кивито го ядем с лъжичка по препоръка на хората от клипчетата в интернет. Манго не сме опитвали, но туй с чашата ми стана интересно и ще го изпробвам задължително.

Re: По какъв начин белите по-сочните плодове, така че да останат такива?

01 Окт 2018, 13:04

Мангоото е много вкусен плод, препоръчвам ти, изобщо нее оная гадост, която я слагат по соковете "тропик". Определено е приятен плод.
Ние пък у нас сме обратни, все по по-твърдите плодове залитаме, като зелени ябълки, лимони, синовете си падат по киселите плодове.

Re: По какъв начин белите по-сочните плодове, така че да останат такива?

01 Окт 2018, 17:53

Pipilota написа:Мангоото е много вкусен плод, препоръчвам ти, изобщо нее оная гадост, която я слагат по соковете "тропик". Определено е приятен плод.
Ние пък у нас сме обратни, все по по-твърдите плодове залитаме, като зелени ябълки, лимони, синовете си падат по киселите плодове.


Не зная какъв е вкусът на мангото и да ти кажа честно не съм си го и асоциирал със соковете Тропик. Но щом казваш, че е много вкусно ще го опитаме задължително! :thankyouyellow:

Re: По какъв начин белите по-сочните плодове, така че да останат такива?

05 Окт 2018, 12:38

Аромата е подобен но много по-деликатен, подходящо е мангото да се дава и на бебета.

Re: По какъв начин белите по-сочните плодове, така че да останат такива?

29 Окт 2018, 11:12

Имам много остра белачка, направо е страхотна, всичко, което не искаше да се бели преди, сега успявам без усилия да почистя.
Добави отговор
Отиди на страница: