Полезни съвети и практични идеи за дома и градината
Правила на форума
Добави отговор

Сгъването на дрехи – най-неприятната част, намерили ли сте по-бърз и лесен начин за това?

12 Ное 2014, 11:57

Днес отново ме чака един огромен куп дрехи, които трябва да сгъна, а както споменавам в заглавието, това е нещото, което мразя най-много от всичко!

Да си призная нямам търпение да порасне малката, за да я науча да сгъва дрехи :oops: :D
house.jpg
house.jpg (26.95 KiB) Прегледано 2051 пъти
мечта ми е повече никога да не правя това :D Надявам се на хора, които са изобретили по-бърз начин, така че дрехите да са сгънати и в прилично състояния :roll:

Сетих се, че може сгъването на дрехи да става и по-бързо, когато вчера видях един клип за максимално бързо събличане на тениска :D та се подсетих, че може да има и начин за максимално бързото й сгъване!!

От друга страна, за мъжа ми сгъването на дрехи е по-скоро забавно, оформя една топка от дрехата и ги подрежда една върху друга, а след това се опитай да намериш нещо :evil:

Това са ми немалкото причини, поради които искам да се науча да сгъвам дрехи по възможно най-бързия начин :D така, че - помагайте!

Re: Сгъването на дрехи – най-неприятната част, намерили ли сте по-бърз и лесен начин за това?

12 Ное 2014, 12:01

и при мен е много неприятна тази част от слагането на дрехите в пералнята, до прибирането им :D скоро ми беше попаднал един клип на жена, която сгъва хавлии адски бързо, техниката беше с едно парче картон, което е прегънато на различни места, така че прегъвайки го, хавлията сама да се сгъва :idea: много хитро, сигурно има такова и за блузки или поне ти можеш да си изобретиш :idea: :D

Re: Сгъването на дрехи – най-неприятната част, намерили ли сте по-бърз и лесен начин за това?

16 Ное 2014, 16:46

Имаше един клип, където се сгъва тениска за около 10 секунди, но там трябва голям майсторлък! :) Аз сгъвам дрехите още като ги свалям от простира, най-доброто решение да се отървеш веднага от неприятното занимание, или още на гладачната маса ;)

24 Юли 2015, 06:20

Идеята с топката на мъжа ти ми хареса, Fancy! Работата е там, че може би после не е лесно са обличане - смачкано и отгоре на всичкото трябва пак да се глади! :mrgreen:
Аз сгъвам дрехите си по онзи прост начин - през средата и на 2 после, бързо и лесно.

24 Юли 2015, 06:42

Много обичам да си сгъвам дрехите успокоява ме. Пробвай да го правиш с приятна музика и не оставяй тонове дрехи, които да те чакат! Прибирай всяка пералня по най-бързия начин.

15 Сеп 2015, 16:27

Ама вие наистина ли всичките си гладите дрехите, аз правя това само с тези на децата ми, а и защото си избирам материи, които не се мачкат, иначе нямам нито нерви, нито излишно време за това занимание.

16 Сеп 2015, 13:54

MollyDolly написа:Ама вие наистина ли всичките си гладите дрехите, аз правя това само с тези на децата ми, а и защото си избирам материи, които не се мачкат, иначе нямам нито нерви, нито излишно време за това занимание.

Ами не всъщност гладя само това, което се мачка, без значение дали е на децата или на нас, стига само да изглежда добре, не си правя труда да гладя за спорта отдавна. :)

16 Сеп 2015, 14:44

Pipilota написа:
MollyDolly написа:Ама вие наистина ли всичките си гладите дрехите, аз правя това само с тези на децата ми, а и защото си избирам материи, които не се мачкат, иначе нямам нито нерви, нито излишно време за това занимание.

Ами не всъщност гладя само това, което се мачка, без значение дали е на децата или на нас, стига само да изглежда добре, не си правя труда да гладя за спорта отдавна. :)

И аз съм така с три деца и едно голямо ми е някак физически невъзможно да функционирам нормално, да обръщам внимание, че и да гладя дрешки, хавлии, чаршафи на всеки един, ако имат зор за тези неща (освен онези, които са наистина смачкани), то да се научат да гладят :mrgreen:

17 Сеп 2015, 11:16

На големи деца не виждам смисъл всичко да се глади, а и у нас не сме хотел, че да гладя чаршафите. Те се въргалят мръсни понякога подкачат с дрехите с които са се мятали навън до преди малко, а аз да им ги дезинфекцирам е смешно. :) Гладя само за добър вид на улицата, за друго - не.

17 Сеп 2015, 12:45

Pipilota написа:На големи деца не виждам смисъл всичко да се глади, а и у нас не сме хотел, че да гладя чаршафите. Те се въргалят мръсни понякога подкачат с дрехите с които са се мятали навън до преди малко, а аз да им ги дезинфекцирам е смешно. :) Гладя само за добър вид на улицата, за друго - не.

И аз не осъзнавам смисъла на това да се глади бельо, било то и спално за отрасналите деца, при положение, че не може да го оставиш да вирее за вечни времена под похлупак, все пак трябва да се изгради имунитет.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2