Полезни съвети и практични идеи за дома и градината
Правила на форума
Добави отговор

Как мога да удължа живота на букетите?

13 Ное 2014, 12:42

Все по-често вкъщи се появяват букети с цветя, по един или друг повод. Някои от тях са прекрасни, но не зная как мога да удължа живота им :?

Опитах някои от букетите, които са с по-дребни цветя да ги оставя да си изсъхнат и махнах водата от вазите. За съжаление изглеждаха доста зле и се наложи да ги изхвърля :?
Beautiful-Floral-Bouquet.jpg
Beautiful-Floral-Bouquet.jpg (69.59 KiB) Прегледано 2001 пъти
Можете ли да ми дадете съвети, с които мога да спра гниенето на цветята, докогато са във водата :roll:
И колко често смятате, че е добре да се сменя водата им, за да се удължи живота на букетите :roll:

Re: Как мога да удължа живота на букетите?

13 Ное 2014, 12:45

Да си призная, че не съм любител на откъснатите цветя, от друга страна не е хубаво да се държат сухи цветя в дома, чувала съм, че се слага няколко капки белина във водата на букетите и спира гниенето им, не съм го правила, но вярвам, че ще работи :!:

15 Ное 2014, 11:51

Пробвала съм с белината, работи,каза ми го една жена,която продава цветя, пробвайте :)

24 Ное 2016, 12:47

Pipilota написа:Пробвала съм с белината, работи,каза ми го една жена,която продава цветя, пробвайте :)

Да и аз така знам и когато получа повече цветя си ги съхранявам така за по-дълго, а някои, които искам да съхраня изсушавам с главата надолу.

25 Ное 2016, 15:50

Аспирин или две лъжици оцет във водата и издържат цветята във вазата. Изпробвано.

25 Ное 2016, 17:00

dejavu написа:Аспирин или две лъжици оцет във водата и издържат цветята във вазата. Изпробвано.

Това за първи път го чувам! Ама не ме и разбирайте погрешно де, за какво ви е да удължават живота им, ощше с купуването трябва да сте наясно, че за ден ще умрат. :mrgreen:

26 Ное 2016, 14:14

dejavu написа:Аспирин или две лъжици оцет във водата и издържат цветята във вазата. Изпробвано.

Задължително ще го изпробвам.

26 Ное 2016, 20:32

Pipilota написа:

Това за първи път го чувам! Ама не ме и разбирайте погрешно де, за какво ви е да удължават живота им, ощше с купуването трябва да сте наясно, че за ден ще умрат. :mrgreen:

Аз за това предпочитам цветята в саксии, във вази не слагам. Красиви са подредени във ваза, красят стаята. Като влезеш в една стая, такъв букет веднага ти привлича погледа, но ще умрат. Хубаво е да удължиш живота им, но няма наистина много смисъл.

28 Ное 2016, 17:03

Имам една позната, която директно ги изхвърля, ако получи някакво цвете навън от дома си, просто го хвърля, защото така или иначе след 2-3 дена трябва да ги свали и изхвърли, това й е философията на нея. :roll:

28 Ное 2016, 22:04

Е, чак направо да ги изхвърли това ми се струва прекалено. поне да си ги остави да покрасят малко. Може и да умрат бързо, но хубаво цвете да го хвърлиш ми изглежда още по-гадно, отколкото ако го откъснеш.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3