Как да запазим за по-дълго краката си гладки след бръснене?

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Как да запазим за по-дълго краката си гладки след бръснене?

Мнениеот red_eyes » 13 Ное 2014, 14:07

Отскоро започнах да бръсна краката си отново, тъй като нямам никакво време да ходя на кола маска или да отделям по един час, за епилатор :!: :evil:

Ама бях забравила колко е неприятно, когато на втория ден са поникнали косъмчетата и започнат да ти драскат :| Преди време се сещам, че имаше някакви кремчета, които трябваше да забавят растежа на косъма! Тогава не си купих, но може би сега бих пробвала, за да не налага всеки ден да бръсна краката си :!:
shaving-legs.jpg
shaving-legs.jpg (14.73 KiB) Прегледано 2537 пъти
Имате ли идея какво друго може да помогне, за да не се окаже, че благодарение на бръсненето отделяш повече време за краката си, от колкото с другите средства :!: :roll: Как мога да си запазя гладки за по-дълго време :roll:
Аватар
red_eyes

Re: Как да запазим за по-дълго краката си гладки след бръснене?

Мнениеот ramimni » 13 Ное 2014, 14:28

Няма начин, по който да ги запазиш гладки за повече от ден, а тези кремчета за забавяне растежа на косъма не зная какво съдържат, но със сигурност не помагат!
ramimni

Мнениеот gomez123 » 13 Ное 2014, 17:00

Според мен много зависи от самобръсначката, трябва да е наистина хубава, за да отстранява косъмчетата до кожа, :idea: а другото, което правя е след като излизам от банята, преди да е изсъхнала нацяло кожата ми, когато е леко влажна нанасям кремче, което добре хидратира, така и косъмчетата стават по-меки и не се усещат толкова много :idea:
Разбира се, когато имам време добре ексфолирам преди да се избръсна, по този начин малките косъмчета, които се крият излизат и така равномерно се премахват.
gomez123

Мнениеот Kaya » 15 Ное 2014, 18:52

Бръсненето е ежедневно занимание,няма спасение, след 2 дена са наболи :) най-добре епилатора, но наистина е ангажиращо,но ако се прави всеки път след баня не отнема повече от 10минути :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот draga.mihova » 16 Ное 2014, 16:31

да, най-добре е да се прави тази манипулация :D след баня, но ми е невъзможно да приключа за 10 мин. :shock: все пак това са цели крака, ръце и подмишници :!: :shock:
draga.mihova

Мнениеот Andrey » 28 Ное 2014, 12:53

draga.mihova написа:да, най-добре е да се прави тази манипулация :D след баня, но ми е невъзможно да приключа за 10 мин. :shock: все пак това са цели крака, ръце и подмишници :!: :shock:

Напротив, ако използваш епилатора ще ти отнеме общо толкова време, защото няма да има много косъмчета, ако я правиш седмично по два пъти тази процедува ще минаваш един крак супер бързо, но вярно - първите пъти ще е по-голяма играчка.. ;))) Айде да не са 10 мин. но за 15-20 може да свършиш, което не е никак много. :roll:
Аватар
Andrey

Мнениеот fairy » 14 Юни 2016, 13:09

След бръснене трудна работа да ги поддържаш гладки. Още на другия ден косъмчетата се усещат. Трябва всеки ден да се бръснеш, особено през лятото.
fairy

Мнениеот Mon_ton » 14 Юни 2016, 13:19

И аз не виждам как може да стане, освен ако не се бръснат някак си на сила и да се изрязва максимално навътре корена, но за 2 дена вече са налице.
Аватар
Mon_ton

Мнениеот annydance » 14 Юни 2016, 17:11

Не знам доколко са ефективни тия кремове, депилиращите. По-добри ли са от бръсненето?
annydance

Мнениеот rabotnata pchela » 17 Юни 2016, 10:13

annydance написа:Не знам доколко са ефективни тия кремове, депилиращите. По-добри ли са от бръсненето?

Същата работа е, пак порастват толкова бързо, аз преди ползвах. Има си удобството, защото не се бръснеш и няма риск да се порежеш, но растат също толкова бързо. :) А и е тъпо, че 20 минути стоиш само с намазани крака и чакаш. :)
Аватар
rabotnata pchela

Следваща

Назад към Козметика и грим