Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
14 Яну 2015, 17:04
Аз правя царевични питки и слагам бяло брашно и сода за набухвател.
08 Юни 2015, 22:03
Slavena написа:Аз правя царевични питки и слагам бяло брашно и сода за набухвател.
Вкусни сават, нали?

Аз обаче реших да пробвам и направих само от царевично брашно и не стана никак зле, само че не бухна толкова хляба.
20 Окт 2015, 11:10
Malina написа:Slavena написа:Аз правя царевични питки и слагам бяло брашно и сода за набухвател.
Вкусни сават, нали?

Аз обаче реших да пробвам и направих само от царевично брашно и не стана никак зле, само че не бухна толкова хляба.
Ама защо хабите така брашното, каквото и да си говорим няма вкусна содена питка...
20 Окт 2015, 12:33
Има, стига асмо да не е постна в стил Бъдни вечер. Ако ѝ се сложи кисело мляко става страхотна
03 Май 2017, 15:38
Напоследък си правя такива експерименти.

Доста вкусни ми се получават, но и слагам и малко и обикновено брашно, само с царевично не се получават добре.
30 Май 2017, 14:04
Предполагам, че като е с царевично брашно само не успява да се наддигне добре хляба, нали?
30 Май 2017, 15:27
Винаги трябва да има добавено обикновено брашно, ако искате да бухне, иначе си остава доста втричаво, то няма глутен вътре, който да набъбне, както става с обикновеното брашно.
30 Май 2017, 15:46
Не и без комбинация от друго брашно. Дори и да е с лимец,примерно, трябва да има нещо, освен ако не ни пречат тънките филийки, които биха се получили. Аз обичам сбит хляб и за мен това ще е предизвикателство да направя хляб само от царевично брашно.
30 Май 2017, 17:19
Много е хубаво човек сам да си прави хляб. Може и да експериментира, има какви ли не рецепти.
01 Юни 2017, 11:06
100% чист царевичен хляб не съм правил, ще пробвам. Правя го 50:50 с пълнозърнесто брашно. Ще пробвам и само с церевичен, но на някви питки по-дребни.