Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Опитвали ли сте да приготвите царевичен хляб?

14 Яну 2015, 17:04

Аз правя царевични питки и слагам бяло брашно и сода за набухвател.

08 Юни 2015, 22:03

Slavena написа:Аз правя царевични питки и слагам бяло брашно и сода за набухвател.

Вкусни сават, нали? :)
Аз обаче реших да пробвам и направих само от царевично брашно и не стана никак зле, само че не бухна толкова хляба.

20 Окт 2015, 11:10

Malina написа:
Slavena написа:Аз правя царевични питки и слагам бяло брашно и сода за набухвател.

Вкусни сават, нали? :)
Аз обаче реших да пробвам и направих само от царевично брашно и не стана никак зле, само че не бухна толкова хляба.

Ама защо хабите така брашното, каквото и да си говорим няма вкусна содена питка...

20 Окт 2015, 12:33

Има, стига асмо да не е постна в стил Бъдни вечер. Ако ѝ се сложи кисело мляко става страхотна ;)

03 Май 2017, 15:38

Напоследък си правя такива експерименти. :roll: Доста вкусни ми се получават, но и слагам и малко и обикновено брашно, само с царевично не се получават добре.

30 Май 2017, 14:04

Предполагам, че като е с царевично брашно само не успява да се наддигне добре хляба, нали? :?:

30 Май 2017, 15:27

Винаги трябва да има добавено обикновено брашно, ако искате да бухне, иначе си остава доста втричаво, то няма глутен вътре, който да набъбне, както става с обикновеното брашно.

30 Май 2017, 15:46

Не и без комбинация от друго брашно. Дори и да е с лимец,примерно, трябва да има нещо, освен ако не ни пречат тънките филийки, които биха се получили. Аз обичам сбит хляб и за мен това ще е предизвикателство да направя хляб само от царевично брашно.

30 Май 2017, 17:19

Много е хубаво човек сам да си прави хляб. Може и да експериментира, има какви ли не рецепти.

01 Юни 2017, 11:06

100% чист царевичен хляб не съм правил, ще пробвам. Правя го 50:50 с пълнозърнесто брашно. Ще пробвам и само с церевичен, но на някви питки по-дребни.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4