ramimni написа:Преди време си купих царевично брашно понеже ми трябваше за една рецепта и от тогава не съм го използвала. Мислих си дали ще е хубаво да си направя хляб изцяло от царевично брашно. :?
Интересно ми е каква ще е консистенцията и дали ще стане с хрупкава коричка :? намерих това като изображение, но все пак не зная дали е изцяло царевичен хляба или има и примеси
Прикачения файл Sliced-corn-bread.jpg вече е недостъпен
Интересно ми е хората, които са правили царевичен хляб да ми споделят мнение!
Някои казват. че имал гаден дъх, на други им харесва, затова не мога да преценя въобще да се заемам ли със задачата да правя царевичен хляб и ако е с примеси, то горе-долу какво трябва да е съотношението
Според мен тайната на това, когато правим какъвто и да било хляб или питки, е да не ползваме само един вид брашно, а да смесим няколко вида. И тъй като не ползвам точни мерки в кухнята, ето моята, относителна като мерки, рецепта за царевични хлебчета с босилек ;)
Продукти :
Около 200 г царевично брашно
100 г бяло брашно
100 г пълнозърнесто брашно
150 г соево брашно
1 ч.л. сода
150 мл прясно мляко (някой слагат вода, но аз предпочитам мляко)
50 гр. меко масло
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. сух босилек
Приготвяне: От изброените продукти се замесва меко тесто. Оформят се топки с диаметър около 5 - 6 см, които се слагат в предварително намазана тавичка. Най отгоре на питките се правят разрези на кръстче и върху всяка се слага резенче масло. Пекат се в предварително затоплена фурна при температура 180 градуса.
Много вкусни и лесни за приготвяне питки. Хрупкави отвън и меки отвътре. Вкъщи се приготвят много често :)