Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
28 Юли 2016, 17:51
Може да се живее на село, но трябва да получаваш доста солидна заплата, за да си избиеш бензина, който ще харчиш всекидневно.
29 Юли 2016, 10:18
pravilno написа:Може да се живее на село, но трябва да получаваш доста солидна заплата, за да си избиеш бензина, който ще харчиш всекидневно.
Ако селото е наблизо до града, може и да не харчиш много, както и може да се компенсира с харченето за някаква храна. :)
29 Юли 2016, 15:33
Предимство е обаче да хванеш един хубав текезераски тен!

Предимство е да си гледаш някоя кокошка, пък в наши дни с тея коли, може и в центъра на града да си бачкаш и да си си цар.
29 Юли 2016, 16:06
На мен ми харесва това е животът на село, че можеш да си отглеждаш собствена храна, нямаш съседи, които да ти пречат, не си затворен като в панелките, в които живеем ние, не си изтормозен, а спокойно и щастливо си живееш. :))
02 Авг 2016, 10:36
Но у нас няма толкова добре благоустроени села, където да не ти липсва нищо от градските удобства, а само да се наслаждаваш на еко моментите.
02 Авг 2016, 12:48
nefertiti написа:Но у нас няма толкова добре благоустроени села, където да не ти липсва нищо от градските удобства, а само да се наслаждаваш на еко моментите.
Чак такива няма, но пък има много , които са добре устроени все пак и са близко до града, където може с кеф да ходиш на кино. Последните години пък дори в селата може да се намерят много интересни неща, има в много села, в които има басейни, аквапаркове, все неща, които дори и в града трудно се намират :) Общо взето ако се оглеждаш, прецениш си критериите и желанията може да си намериш нещо много готино и близко до града, където да можеш да си ходиш и на мол и на работа. :) защото по селата пари няма.
08 Авг 2016, 15:36
Доста хора вече се обръщат към селото и бягат от моловете, шумните забавления и "условията", които им предлага града. И това е умишлено бягство. Струва ми се, че тенденциите лека-полека се променят. Търсят дивото, естественото, недокоснатото от човешкия стремеж всичко да е под ръка, липсата на стрес и забързания живот.
10 Авг 2016, 12:26
klara написа:Доста хора вече се обръщат към селото и бягат от моловете, шумните забавления и "условията", които им предлага града. И това е умишлено бягство. Струва ми се, че тенденциите лека-полека се променят. Търсят дивото, естественото, недокоснатото от човешкия стремеж всичко да е под ръка, липсата на стрес и забързания живот.
Съгласна съм, но все пак никой не е готов да избяга от удобствата на града, които липсват в селския живот. :)
10 Авг 2016, 13:00
Често хората не проумяват и не осъзнават защо не се чувстват добре в големите градове. И така си изкарват целия живот в една матрица - работа, забързано ежедневие, стрес. Други пък именно големият град ги зарежда и въодушевява и се чувстват добре в лудницата.
10 Авг 2016, 14:55
puhcheto написа:Често хората не проумяват и не осъзнават защо не се чувстват добре в големите градове. И така си изкарват целия живот в една матрица - работа, забързано ежедневие, стрес. Други пък именно големият град ги зарежда и въодушевява и се чувстват добре в лудницата.
Както се казва - за всеки влак си има пътници. Аз обичам да има движение около мен, да има хора, и компания, но обичам и моментите на тишина и сопкойствие, които ти дават селото. :)