Kaya написа:Мисля да пробвам с червени печени чушки, че имам останали от зимата, но се чудя, какво друго е подходящо да сложа към тях в кекса? Сирене или може би повече подправки?
Yunona написа:Kaya написа:Мисля да пробвам с червени печени чушки, че имам останали от зимата, но се чудя, какво друго е подходящо да сложа към тях в кекса? Сирене или може би повече подправки?
Сирене, разбира се Или пък смес от сирена. Бялото сирене винаги го ползвам неизкиснато, дори го оставям в хладилника непокрито за един ден, за да поизсъхне, преди да го сложа в кекса. Подправки - черен пипер, сух риган, сух босилек... Ако предвиждаме кекса като мезе към студено бяло вино или бира, към бялото сирене може да се добави сирене с по-пикантен вкус - синьо сирене или някакво жълто по-ароматно.
Соленият кекс с печени червени чушки е нещо много, много вкусно
Lili_pili написа:Интересна комбинация ще е, задължително ще пробвам, само че ще махна бялото брашно и ще използвам лимец и царевично, омръзна ми това бяло брашно, ще ми се да пробвам нещо ново. И разбира се любимото ми за кекс вече е грис, страхотна хрупкавост, който не е пробвал, задължително да сложи, толкова приятно хрупкаво става на едни зрънца, наистина е много яко. ;)
asdddwww написа:яйцата можеш да ги замениш с малко чия. По принцип може и с банан, ама в случая няма да е добре :)
Локумът написа:asdddwww написа:яйцата можеш да ги замениш с малко чия. По принцип може и с банан, ама в случая няма да е добре :)
Чия мия, може и без яйца изобщо да няма в соления кекс, ние си правим такъв с кисело мляко.
Назад към Рецепти и полезни съвети
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта