Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Има ли начин да се справим с мазната коса с домашни средства?

21 Юли 2015, 11:43

А защо търсиш домашни средства, използвай качествен шампоан просто :)

28 Сеп 2015, 15:08

И аз имам този проблем+себореен дерматит..И просто не виждам спасение от мазната коса. Ужасно е днес да се измиеш, а утре като станеш косата ти вече да не прилича на нищо, мазна в корените, прилепната по скалпа. Нито мога да я вдигна на опашка, нито нищо. Освен това мазната коса влияе и на самочувствието ми. Не знам как да се справя с този проблем. Иска ми се косата ми да е хубава поне 2 дни и да се мия на третия...Особено зимата е ад да се миеш всеки ден, а и като цяло е голяма досада. Като прибавим и ползването на сешоар почти всеки ден...Когато съм си била вкъщи съм се мила по-рядко, но нищо не се е променилo - косата ми си е все така мазна... :cry:

28 Сеп 2015, 15:23

rose_92 написа:И аз имам този проблем+себореен дерматит..И просто не виждам спасение от мазната коса. Ужасно е днес да се измиеш, а утре като станеш косата ти вече да не прилича на нищо, мазна в корените, прилепната по скалпа. Нито мога да я вдигна на опашка, нито нищо. Освен това мазната коса влияе и на самочувствието ми. Не знам как да се справя с този проблем. Иска ми се косата ми да е хубава поне 2 дни и да се мия на третия...Особено зимата е ад да се миеш всеки ден, а и като цяло е голяма досада. Като прибавим и ползването на сешоар почти всеки ден...Когато съм си била вкъщи съм се мила по-рядко, но нищо не се е променилo - косата ми си е все така мазна... :cry:
Не знам на какво може да се дължи и аз съм била така но упорито съкратих миенето и сега бих казала, че дори е доста суха.

28 Сеп 2015, 16:07

Anka написа:
rose_92 написа:И аз имам този проблем+себореен дерматит..И просто не виждам спасение от мазната коса. Ужасно е днес да се измиеш, а утре като станеш косата ти вече да не прилича на нищо, мазна в корените, прилепната по скалпа. Нито мога да я вдигна на опашка, нито нищо. Освен това мазната коса влияе и на самочувствието ми. Не знам как да се справя с този проблем. Иска ми се косата ми да е хубава поне 2 дни и да се мия на третия...Особено зимата е ад да се миеш всеки ден, а и като цяло е голяма досада. Като прибавим и ползването на сешоар почти всеки ден...Когато съм си била вкъщи съм се мила по-рядко, но нищо не се е променилo - косата ми си е все така мазна... :cry:
Не знам на какво може да се дължи и аз съм била така но упорито съкратих миенето и сега бих казала, че дори е доста суха.

Всъщност била ли си на дерматолог по този въпрос, какво казва той и предписаното от него помага ли ти?

28 Сеп 2015, 16:57

Била съм при много дерматолози - смело мога да заявя, че това са най-некадърните лекари...Или просто не ги интересува пациентът да се излекува, просто си изписват каквото им дойде ей така и се оправяй както можеш. Никой не търси причината за проблема, а тя е вътрешна, но не аз съм човекът, който може да я открие..Те знаят да предписват само скъпи лосиони и шампоани, от които няма ефект поне при мен...

28 Сеп 2015, 19:43

Явно просто може да се каже, че такива лекари не приемат за нещо сериозно проблемите с косата, сякаш е нищо работа... :twisted:

28 Сеп 2015, 22:00

Защото самите те явно нямат такива проблеми. Ако всеки ден, когато се събуждаха, косата им беше мазна и трябваше да я мият, сигурно щяха да отдават по-голямо значение на този проблем..

29 Сеп 2015, 11:02

rose_92 написа:Защото самите те явно нямат такива проблеми. Ако всеки ден, когато се събуждаха, косата им беше мазна и трябваше да я мият, сигурно щяха да отдават по-голямо значение на този проблем..

Убедена съм и въпреки това, защо не опиташ да се подстрижеш, хем няма да си личи толкова, че е замърсена, хем лесно ще я къпеш и оформяш виж този вариант и този, и този е приемлив според мен не само са секси, но са и много лесни за поддържане :idea:

29 Сеп 2015, 12:28

Е, не всеки е готов да се откаже от косата си, а ти тези прически които си дала са от най-късите варианти. :)

30 Сеп 2015, 00:58

Оооо не, няма абсолютно никакъв шанс да отрежа косата си толкова къса..Аз всъщност се чудя как да я накарам да порасне по-бързо. :lol: Миналото лято се подстригах до рамене, което за мен си беше доста по-късо от това, с което съм свикнала и да ти кажа нямаше промяна в омазняването. Все трябва да има някакви добавки, продукти, маски или нещо такова, което да помага без да се налага да се подстригваме 1 номер.. :?
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4