Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

Вярно ли е, че кафето спира кръвотечението и раните заздравяват по-бързо с него?

20 Ное 2014, 14:46

Децата често се самонараняват и двамата, сякаш краката и ръцете им са вързани на фльонга :D

Постоянно са с обелени колене, лакти, носове, брадички :mrgreen: От време на време чак започвам да се притеснявам за тях, цяло лято бяха целите обелени, а сега баткото под мое наблюдение борави и с нож, но съм притеснена, защото не зная кога ще се опита да отреже нещо сам :!:

Чух, че утайката от кафе спира кръвотечението и от нея раните заздравяват много по-бързо :?
Coffee.jpg
Coffee.jpg (22.28 KiB) Прегледано 2040 пъти
Надявам се, скоро да не ми се налага да опитвам, но ще го имам наум, а някой опитвал ли е да спре кръвотечението с кафе и наистина ли заздравява много по-бързо раните :roll:

Надявам се, че дори и това с кафето да е мит, да ме посъветвате нещо, с което да мога да налагам раните, така че да заздравяват по-бързо!

Re: Вярно ли е, че кафето спира кръвотечението и раните заздравяват по-бързо с него?

20 Ное 2014, 14:53

Смятам, че би могло да повлияе добре, преди години дъщеря ми беше същия карък, но правих компреси с кориандър и така раничките бързо зарастваха, запарваш две водни чаши вряла вода с една супена лъжица кориандър и след това налагаш!

Re: Вярно ли е, че кафето спира кръвотечението и раните заздравяват по-бързо с него?

20 Ное 2014, 15:56

неочаквано може да се покаже решението, никога нямаше да ми дойде на ум, че кафето може да действа по такъв начин, обаче никога не е късно да научиш нещо ново! Някой пробвал ли е ?

06 Яну 2015, 13:50

Освен да се порежа на сила, за да разбера дали наистина спира кръвотечението, направо ми се вижда нереално.

06 Яну 2015, 15:29

Понякога кървенето не спира каквото и да правим, затова този трик с кафето ще е много полезен, майка ми често се порязва, така че ще пробвам върху нея дали действа. :mrgreen:

07 Яну 2015, 14:20

Не знаех, че може да се ползва кафе, за да се спре кървенето, ще пробвам задължително, за съжаление аз често се порязвам и ще има кога да пробвам :)

07 Яну 2015, 16:31

Изобщо не вярвам, че може да помогне честно ви казвам :)

07 Яну 2015, 17:16

Възможно е, сигурно с утайка ще е още по-добре, представям си го както с пепелта по филмите и прогарянето! :lol:

30 Мар 2015, 16:56

Anka написа:Възможно е, сигурно с утайка ще е още по-добре, представям си го както с пепелта по филмите и прогарянето! :lol:

Същото ще е, чувал съм, че и канелата спира кръвта, може би е заради състава им - всичките са прахообразни. :roll:

06 Апр 2015, 10:50

Докато не се порежем няма как да разберем каква е истината - спира или не спира кръвотечението ;)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2