Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Любимите ни рецепти с топено сирене

20 Ное 2014, 17:55

Напоследък забелязвам,че много често ям топено сирене. Всичко започна с едни панирани сиренца, които ми сервираха в Троян миналата зима.

cheese.jpg
cheese.jpg (68.06 KiB) Прегледано 754 пъти

Бяха супер вкусни, безспорно и ми станаха любими, и вече година по-късно не спирам да събирам моите любими рецепти с топено сирене.

Какви ли не варианти съм пробвала, топено сирене, смесено със синьо и оформено на ордьовърни топчета, топено сирене като единствена съставка на сандвич, топено сирене съм слагала дори и на супа, но сякаш страстта ми още не е минала.

Така че моля за помощ, искам още рецепти, които да станат част от любимите ми с участието на топеното сирене.

Re: Любимите ни рецепти с топено сирене

20 Ное 2014, 18:01

Много обичам пица с много топено сирене, броколи и синьо сирене! Ако искаш я пробвай рецептата, става много вкусно, изобщо топеното сирене може да се комбинира с всичко, дори с друго сирене :)

Re: Любимите ни рецепти с топено сирене

21 Ное 2014, 09:19

Това, за което се сещам е зеленчуци с топено сирене, да, включително и броколи, всъщност плюс всички видове сирена :D :D невероятно и аз като теб съм голям почитател на всички сирена! :lol:

Re: Любимите ни рецепти с топено сирене

24 Ное 2014, 15:59

Слагам го най-често в супата, придава много особен аромат и става много вкусно така!

Re: Любимите ни рецепти с топено сирене

25 Ное 2014, 11:05

Изпробвах рецептата с топчетата от топено сирене, много вкусни стават наистина ;)

Re: Любимите ни рецепти с топено сирене

01 Дек 2014, 17:38

Вчера пак си правих топено сирене панирано! този път обаче сложих и корнфлейкс, стана жестоко просто! :)

Re: Любимите ни рецепти с топено сирене

01 Дек 2014, 20:36

Много обичам пилешки дробчета в сос от сметана и топено сирене. обичам и Брюкселско зеле или карфиол запечени със сирена.

Re: Любимите ни рецепти с топено сирене

09 Дек 2014, 13:47

Burborino написа:Много обичам пилешки дробчета в сос от сметана и топено сирене. обичам и Брюкселско зеле или карфиол запечени със сирена.

aaaa, я сподели последното как го правиш?! Обожавам брюкселско зеле, хапвала съм го от миксове, които слагам в супа, никога не съм си го готвила иначе, а много ми харесва :)

Re: Любимите ни рецепти с топено сирене

09 Дек 2014, 14:33

Kremiliya написа:
Burborino написа:Много обичам пилешки дробчета в сос от сметана и топено сирене. обичам и Брюкселско зеле или карфиол запечени със сирена.

aaaa, я сподели последното как го правиш?! Обожавам брюкселско зеле, хапвала съм го от миксове, които слагам в супа, никога не съм си го готвила иначе, а много ми харесва :)


Продукти: 400 г брюкселско зеле, 200 г сос бешамел, 2-3 триъгълничета топено сирене, 100 г кашкавал, сол, черен пипер, масло, галетa.

Брюкселското зеле се подварява в солена вода докато поомекне. Изцежда се. В намазана с масло и наръсена с галета малка тавичка се подреждат зелчетата. Отгоре се покриват със соса бешамел в който са разбъркани топените сиренца докато е още горещ за да се разтопят и след като е поизстинал малко се добавя 50 г настърган кашкавал и се подпрявя с черен пипер и сол. Наръсва се обилно с останалия кашкавал, отгоре се слагат няколко парченца масло и се пече на 200 градуса до зачервяване
http://1.bp.blogspot.com/-jDO--Z0zHO8/UdRGvZ-akWI/AAAAAAAACeQ/H04xQoVKuQA/s960/%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D0%B5.jpg
Това ми е рецептата за брюкселско зеле. Може да се добавят и други сиренца на вкус.

Може и да се направи вместо с бешамел със сметана + любимите сирена

Re: Любимите ни рецепти с топено сирене

09 Дек 2014, 17:00

Burborino написа:
Kremiliya написа:
Burborino написа:Много обичам пилешки дробчета в сос от сметана и топено сирене. обичам и Брюкселско зеле или карфиол запечени със сирена.

aaaa, я сподели последното как го правиш?! Обожавам брюкселско зеле, хапвала съм го от миксове, които слагам в супа, никога не съм си го готвила иначе, а много ми харесва :)


Продукти: 400 г брюкселско зеле, 200 г сос бешамел, 2-3 триъгълничета топено сирене, 100 г кашкавал, сол, черен пипер, масло, галетa.

Брюкселското зеле се подварява в солена вода докато поомекне. Изцежда се. В намазана с масло и наръсена с галета малка тавичка се подреждат зелчетата. Отгоре се покриват със соса бешамел в който са разбъркани топените сиренца докато е още горещ за да се разтопят и след като е поизстинал малко се добавя 50 г настърган кашкавал и се подпрявя с черен пипер и сол. Наръсва се обилно с останалия кашкавал, отгоре се слагат няколко парченца масло и се пече на 200 градуса до зачервяване
http://1.bp.blogspot.com/-jDO--Z0zHO8/UdRGvZ-akWI/AAAAAAAACeQ/H04xQoVKuQA/s960/%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D0%B5.jpg
Това ми е рецептата за брюкселско зеле. Може да се добавят и други сиренца на вкус.

Може и да се направи вместо с бешамел със сметана + любимите сирена


Мерси! Направо божествено изглежда на снимката! Ще ги пробвам :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2