Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

Домашни лекове против упорита влажна кашлица

21 Ное 2014, 15:45

Напоследък страдам от ужасна влажна кашлица. Най-вече симптомите се появяват късно вечер и рано сутрин, през деня и останалото време съм добре. Цял ден пия най-различни отвари. :idea:

black-tea-teacup.jpg
black-tea-teacup.jpg (10.12 KiB) Прегледано 1891 пъти

Изпробвах няколко домашни рецепти против кашлица, но все не ми минава, вече съм болна от 3 седмици. Ще ми се да си помогна по друг начин, изобщо не искам да стигам до антибиотично лечение. :!:

Ще съм благодарна на всякакви рецепти против кашлица, защото вече е непоносимо. :cry:

Re: Домашни лекове против упорита влажна кашлица

25 Ное 2014, 10:00

Имаше един сироп домашен, бира, небет шекер, орехи и индрише. Много помага при кашлица, а и дори само да пиеш топъл чай не е за подценяване, течната храна също върши работа, всичко това спомага за освобождаването на секретите. :D

25 Ное 2014, 11:39

Опитвала съм чай от парички, по това време би трябвало да можеш да намериш подсладен с небет шекер

25 Ное 2014, 11:40

Влажната кашлица все пак е по-добре от сухата :lol: С това трябва да започнем, за си правя компрес на засегнатото място с извара, ако проблемът е в дробовете, слагам изварата на гърба, ако е фарингиално слагам отпред на гърдите, като разбира се избягвам областта на сърцето :)

09 Дек 2014, 17:24

red_eyes написа:Опитвала съм чай от парички, по това време би трябвало да можеш да намериш подсладен с небет шекер

Аз също съм го пробвала, твърдят, че много помага, но аз нямам такова наблюдение, но като цяло колкото повече топли течности, толкова по-добре за влажната кашлица, секретите се втечняват и стават по-лесни за отхрачване ;)

07 Апр 2015, 10:48

С народна медицина не може да се направи кой знае какво за кашлицата май, докато не се включат хапчета няма как да стане ;)

07 Апр 2015, 11:26

Чайовете много помагат, а и не само чай, ами и компреси, разни тип желета, всичко става, а и небет шекер най-вече :)

07 Апр 2015, 11:50

Аз правя компрес с хардал, много помага, но е много важно да не се изстине след това, че става страшно, затова вкъщи затворени!

07 Апр 2015, 12:38

За влажна кашлица съм чувала да се прави чай от кола :)

08 Апр 2015, 10:49

Rali_hr написа:За влажна кашлица съм чувала да се прави чай от кола :)

Това за колата и аз съм го чувала, но не мисля, че нещо толкова вредно трябва да се използва за добри цели :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3