Какво можем да приготвим вкъщи, така че да вкараме в ред нередовната менструация?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Какво можем да приготвим вкъщи, така че да вкараме в ред нередовната менструация?

Мнениеот Lyomi » 25 Ное 2014, 11:30

Зная, че първите години е нормално менструацията да е нередовна, но при мен е малко по-особено. Вече имам менструация от 5 години и тя все е нередовна.

В началото ми идваше през месец, но сега е на около 40, понякога и 50 дни :roll: Всеки път изпадам в някаква паника и никога няма причина за това, но ме притеснява като цяло нередовната менструация, :evil: не я смятам за нещо нормално и лекарите също нямат отговори! :!:
chai.jpg
chai.jpg (17.39 KiB) Прегледано 3288 пъти
Бяха ми изписали едни витамини, които не ми повлияха, а знам, че има някакви бабини рецепти за нередовна менструация, :idea: които мога да приготвям вкъщи, но не зная от какви билки се състоят :roll:

До колкото разбирам нередовната менструация се среща често ми младите жени, но аз съм притеснена и искам да си помогна по възможно най-безобидния начин, с нещо приготвено вкъщи, но какво да е то? :roll:
Lyomi
 
Мнения: 296
Регистриран на: 28 Окт 2013, 16:03

Re: Какво можем да приготвим вкъщи, така че да вкараме в ред нередовната менструация?

Мнениеот red_eyes » 25 Ное 2014, 11:37

Чувала съм, че чаят от маточина е добре да се пие всекидневно, след като привършване на цикълът, никога не съм опитвала рецептата, но се надявам да има добър ефект!
Аватар
red_eyes
 
Мнения: 487
Регистриран на: 18 Дек 2013, 16:12

Re: Какво можем да приготвим вкъщи, така че да вкараме в ред нередовната менструация?

Мнениеот maminka » 25 Ное 2014, 17:54

Според мен е желателно цялостно да подсилиш организма си и това да не се ограничава до по-обилно ядене, а наблегни на качеството! Има доста изписано за аменореята, но като цяло има и жени, които са така докато не родят, така че може и така да ти се случи, не е нещо страшно, просто бъде по-предпазлива! ;)
maminka
 
Мнения: 383
Регистриран на: 17 Фев 2014, 15:14

Re: Какво можем да приготвим вкъщи, така че да вкараме в ред нередовната менструация?

Мнениеот rabotnata pchela » 26 Ное 2014, 15:17

И аз съм любопитна, дъщеря ми скоро ще се сблъска с този момент и евентуално може да има проблеми с нередовната ментруация. :roll:
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Какво можем да приготвим вкъщи, така че да вкараме в ред нередовната менструация?

Мнениеот franky » 14 Фев 2017, 16:15

За тази работа добре действат белият равнец и бабините зъби. Чай от тях трябва да свърши работа. Само с бабините зъби бъдете внимателни с дозите, че не е съвсем безобидно.
franky
 
Мнения: 395
Регистриран на: 14 Фев 2014, 13:04

Re: Какво можем да приготвим вкъщи, така че да вкараме в ред нередовната менструация?

Мнениеот rabotnata pchela » 30 Окт 2017, 12:40

определено то билките бабини зъби и бял равнец, здравословно хранаене с достатъчно мазнини също ще помогне, но не и колкото билките, и все пак зависи какъв е проблемът, ако не е хормонален или поликистоза, тези билки ще предизвикат цикълл, но не значи, че ще се справят с проблема.
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Нередовна менструация

Мнениеот Ibag » 16 Яну 2019, 10:20

Здравейте! На 17 години съм. Имам менструация вече 5 години и винаги ми е била редовна(много рядко се е случвало да ми пропусне някой месец, с изключение на първите). Лятото се случи така, че 3 месеца не ми дойде. Не можах да се консултирам с лекар тъй като не бях в родния си град, работех и то доста по-активно от обичайното за мен, промени ми се доста и хранителният режим. Получавах леко тъмно кафяво зацапване, но не и нормалното течение. След като се върнах към обичайния си начин на живот менструацията ми се появи отново, но само за 3 месеца. Ноември ми пропусна, декември ми дойде, а този месец счятам, че пак ще пропусне. Нямам болки или някакви други странични симптоми. Моля някой да ме посъветва какво да правя, ако се е сблъсквал с това?
Ibag
 
Мнения: 1
Регистриран на: 27 Дек 2018, 01:43

Re: Нередовна менструация

Мнениеот FramarLekari » 18 Яну 2019, 18:58

Ibag написа:Здравейте! На 17 години съм. Имам менструация вече 5 години и винаги ми е била редовна(много рядко се е случвало да ми пропусне някой месец, с изключение на първите). Лятото се случи така, че 3 месеца не ми дойде. Не можах да се консултирам с лекар тъй като не бях в родния си град, работех и то доста по-активно от обичайното за мен, промени ми се доста и хранителният режим. Получавах леко тъмно кафяво зацапване, но не и нормалното течение. След като се върнах към обичайния си начин на живот менструацията ми се появи отново, но само за 3 месеца. Ноември ми пропусна, декември ми дойде, а този месец счятам, че пак ще пропусне. Нямам болки или някакви други странични симптоми. Моля някой да ме посъветва какво да правя, ако се е сблъсквал с това?


Здрваейте, Ibag!

Може да се консултирате с ендокринолога д-р Йорданова в тази тема във форума ни:
Проблеми полови жлези, менструация консултация ендокринолог

С уважение,
Медицински екип на "Фрамар"
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България


Назад към Домашен лекар

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron