С дъх на Коледа - красивите домашни меденки

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: С дъх на Коледа - красивите домашни меденки

Мнениеот puhcheto » 02 Дек 2015, 13:09

rabotnata pchela написа:Тази година и аз съм решила да пробвам с айсинг и да ги нарисувам. Даже тази картинка от началанта старница си я запазвам за да я използвам за пример. Много е красиво. Имам един фондан в хладилника стои от рд на малкия (от февруари) и мисля, че няма нужда да го ползвам. Евентуално мога да купя друг за основа, но определено в пъти повече съм се надъхала сама да рисувам. :)

Простете невежеството, но какво е айсинг и как се рисува с него, :roll:
Аватар
puhcheto

Мнениеот Локумът » 02 Дек 2015, 15:41

Много ги ям всякакви такива сладки, но без глазура са още по-яки :)
Аватар
Локумът

Мнениеот donni » 02 Дек 2015, 17:30

Локумът написа:Много ги ям всякакви такива сладки, но без глазура са още по-яки :)

Така е глазурата разваля всичко, понеже е само химия в нея, няма нищо вкусно и естествено
donni

Мнениеот svetlozara » 02 Дек 2015, 18:02

donni написа:
Локумът написа:Много ги ям всякакви такива сладки, но без глазура са още по-яки :)

Така е глазурата разваля всичко, понеже е само химия в нея, няма нищо вкусно и естествено

Може глазурата да е само от захар и мляко, защо да е химия? Единствено оцветителите, но тях ги има във всяко нещо и не стават по-вредни от един сладки от магазина. :)
svetlozara

Мнениеот ramimni » 02 Дек 2015, 18:20

donni написа:

Зависи има и много вкусни глазури :idea: не съм опитвала домашни такива, но по магазините за сладкиши съм попадала на супер вкусотии!
ramimni

Мнениеот Anka » 03 Дек 2015, 11:17

Майка ми прави по-здравословен вариант, сега прави най-често за малкия покрай Коледа. ;) Използва само бяла глазура (т.е захар и мляко) и същото + какао и с тъмното рисува. Получават се добре и няма нищо неестествено в тях. :)
Аватар
Anka

Мнениеот Mamacita » 03 Дек 2015, 12:48

Anka написа:Майка ми прави по-здравословен вариант, сега прави най-често за малкия покрай Коледа. ;) Използва само бяла глазура (т.е захар и мляко) и същото + какао и с тъмното рисува. Получават се добре и няма нищо неестествено в тях. :)

Ще ни дадеш ли точна рецепта, интересно ми е как се получава - като крем или по-скоро като фондан? :roll:
Mamacita

Мнениеот Ваня Стойчева » 03 Дек 2015, 13:18

Mamacita написа:
Anka написа:Майка ми прави по-здравословен вариант, сега прави най-често за малкия покрай Коледа. ;) Използва само бяла глазура (т.е захар и мляко) и същото + какао и с тъмното рисува. Получават се добре и няма нищо неестествено в тях. :)

Ще ни дадеш ли точна рецепта, интересно ми е как се получава - като крем или по-скоро като фондан? :roll:

2 белтъка, 300гр. пудра захар, 2 ч.л. лимонов сок, и 1/2 ч.л. ванилова есенция. Разбъркваш най-напред белтъците, докато станат гладки, но не и на сняг, слагаш пресятата пудра зарах ( лъжица по лъжица)и останалите неща, бъркаш с миксера докато стане гладко и може да се задържи на миксера като "целувки". Това е за конрурите, а за вътрешността слагаш малко вода или правиш по-течна глазура, за да може да се запълват по-фино. Винаги покриваш, за да не изсъхва! :)
Аватар
Ваня Стойчева

Предишна

Назад към Рецепти и полезни съвети