Не мисля, че може да стане нещо, ако ядеш толкова малко сурова тиква. А и така поднесено с други продукти и овкусено изглежда наистина добре. Ако беше само от сурова тиква, по бих се притеснила.
До скоро не бяхме си и помисляли да ядем суров спанак, а има хора и сурова коприва ядат. Тъй че смело и с тиквата, в салати, в сок, идеално ще се получи. :)
В една салата например количеството не е толкова голямо, за да създаде проблем суровата тиква, поне така си мисля. Много харесвам салата от ябълка, моркови, орехи и мед. Ако прибавя и сурова тиква мъничко, мисля, че ще допълни вкуса още повече.
Ккави проблеми ще ви създаде бе хора, зеленчук или плод или там както искайте му казвайте. Аз си правя сок от тиква, изобщо нямам проблеми с яденето й. Както ям сурови броколи, карфиол, тиквички, спанак, така ям и тиквата без да се замислям излишно.