Хомеопатични медикаменти срещу висока температура

Хомеопатични медикаменти срещу висока температура

Мнениеот yonko » 14 Дек 2014, 16:27

Понеже много често ми задават въпроса за хомеопатични лекарства срещу висока температура, пренасям един диалог тук, за да не "замърсявам" чужда тема.
Подчертавам следното: Няма такова нещо като "хомеопатично лекарство за сваляне на температура", има хомеопатични лекарства, които отговарят на комплекс от симптоми.


petq rakova написа:
yonko написа:
petq rakova написа:Здравейте,д-р Кисьова,
имам син на 6 г и 7 месеца. От снощи е с висока температура. Първо беше 38.4,дадох му беладона 30 5 гранулки, но нямаше ефект. След 1 час Т вече беше 39.3. Дадох хексалгин 15 капки и това облекчи състоянието , но за кратко. Пез ноща към 2 часа пак беше с 39.2. Към 4 ч. свалихме Т до 37.5 с 20 капки хексалгин и много къпи с оцет и вода. От сутринта нямаше Т, но към обяд пак започна с 37.8. Дадох аконит 30 2 гранули и след около час Т беше38.5. Заведохме го на лекар, който каза,че слири отдясно и че гърлото е много зле/каквото и да значи това/и каза,че това било нормално,защото имало грип и той протичал с тези симптоми. Назначи ни инжекции Терцеф, които неможем да бием, защото е алергичен от Терцефа. Даите съвет. Какво да правя, как да свалим Т или поне да я поддърцаме много по–ниска.Благодаря Ви предварително.

Извинявам се, че се намесвам, надявам се ще прочетете отговора ми преди да бъде изтрит.
Не очаквайте хомеопатията на проработи, ако се прилага по този начин. Няма такова нещо като "хомеопатично лекарство за сваляне на температура", има хомеопатични лекарства, които отговарят на комплекс от симптоми. Да, много често беладонна попада в тази категория. Във вашия случай може и да е било правилното лекарство, но да не е било в правилната потенция, дозировка и т.н. А аконит пък въобще не мога да си обясня защо е даден в тази ситуация.
И аконит, и беладонна да ми вършили чудесна работа при драматични ситуации и са постигали излекуване буквално за една нощ (потвърдено от лекари на следващия ден), но са били подходящите лекарства за случая, а свалянето на температурата не е било самоцел, а цялостното оздравяване.
Мисля, че нямате време за консултации по форумите, а незабавно потърсете специалист, за да не се влоши състоянието на детето. Опитът с хомеопатията е бил неуспешен, не можете да му биете инжекциите, единствено сваляте температурата с антипиретици - как ще се справите с болестта?

Здравей,yonko.
Тези хомеопатични лекарства ми бяха назначени от лекар.Иначе се лекуваме с Терцеф и правим инхалации с вентолин. Но Т не спада.Вие какво предлагате след като виждам,че сте компетентен по въпроса?
Написаното по-горе е мое лично мнение и не е основание за предприемане или прекратяване на каквото и да е лечение.
Отговорността за здравето Ви и здравето на близките Ви е Ваша и на лекуващия Ви лекар.
yonko
 
Мнения: 56
Регистриран на: 29 Авг 2014, 15:22

Re: Хомеопатични медикаменти срещу висока температура

Мнениеот yonko » 14 Дек 2014, 17:03

Конкретно предложение, естествено, може да даде само специалист, който е прегледал детето.
Освен това не знам защо давате медикамент, към който твърдите, че е налице алергия. За самия антибиотик нищо не мога да кажа. Слава Богу, не съм го ползвал, а и по принцип у дома много рядко прибягваме до антибиотици.

Прави обаче впечатление, че се прекалено фокусирате върху температурата. Да, тя е сигнал, че нещо не е наред, но същевременно е индикатор, че организмът се бори с инфекцията. Самоцелното и сваляне води до самозалъгване за истинското състояние на болния и го лишава от едно естествено оръжие в борбата с болестта.
Нищо не сте споменали за общото състояние на детето - отпаднало ли е, раздразнително ли е, жадно ли е, усеща ли студ, поти ли се, по кое време на денонощието се влошава, има ли кошмари, както и обективното състояние на гърлото (това, че е много зле наистина не е достатъчно), червенина или бледост на ръцете, крайниците топли или студени са и т.н.

Относно аконита. Това е едно от лекарствата, които познавам най-добре. Рядко давам категорични мнения във форум, даже някои читатели ми се сърдят понякога, но при така описаната от Вас ситуация твърдя, че предписанието е абсурдно. Сама сте се убедили в безполезността му.
Написаното по-горе е мое лично мнение и не е основание за предприемане или прекратяване на каквото и да е лечение.
Отговорността за здравето Ви и здравето на близките Ви е Ваша и на лекуващия Ви лекар.
yonko
 
Мнения: 56
Регистриран на: 29 Авг 2014, 15:22

Re: Хомеопатични медикаменти срещу висока температура

Мнениеот IvetooX » 04 Юни 2019, 21:20

Много майки правят точно тази грешка, да търсят хомеопатия срещу висока температура. Това си е истинска лудост.
IvetooX
 
Мнения: 57
Регистриран на: 11 Фев 2018, 17:30


Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с Алтернативна, холистична медицина и лечебно хранене

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron