Всички сме чували, че корите на плодовете и зеленчуците са много полезни, така да се каже, отпадъците, когато готвим.
Но вие чували ли сте, че е полезно да се ядат обелките на портокалите, стъблото на броколите, сърцевината на ананас, коричката на кокоса и изобщо "отпадъците" на зеленчуците и плодовете.
От друга страна, след като са толкова полезни, кажете как ги приготвяте, аз никога не бих сложиха необелен картоф и неизчистен морков в супата си, само защото било полезно. Странно ми се вижда някак си, а портокаловите корички за мен са нещо за боклука, като си представя с колко много неща ги обработват и ми призлява направо!
И се чудя вие ползвате ли още обелките - обелките на картофите, на цитрусите, стълбовете на броколите и т.н. Какво е вашето мнение за ползите на обелките на плодовете и зеленчуците?