Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота
Правила на форума
Добави отговор

Възможно ли е да се направи бадемово масло вкъщи?

16 Дек 2014, 13:33

Имам намерение да използвам основно бадемово масло в козметиката, затова причислих темата към козметика. :idea: За целта реших да потърся рецепта, с която сама да мога да направя бадемово масло.
Мислих, че е почти невъзможно, но не се оказа толкова трудно или поне на пръв прочит изглеждаше лесно! :idea:

Всичко се случва само с помощта на блендер, :idea: но дори не мога да предположа какво количество бадеми трябва да смеля, за да ми се получи подобно количество бадемово масло
7584.jpg
7584.jpg (12.16 KiB) Прегледано 545 пъти
Малко се опасявам да експериментирам с големи количества, така че ще съм много благодарна, ако някой ми сподели до колко е възможно да се приготви бадемово масло вкъщи :roll:

Няма да се разсърдя, ако някой опита преди мен да приготви бадемово масло и сподели резултат! :) :) :)

Re: Възможно ли е да се направи бадемово масло вкъщи?

16 Дек 2014, 13:46

Не смятам, че може да се получи кой знае какво количество, смятам, че ще е по-евтино да си купиш, а и няма да цапаш много :D

16 Дек 2014, 15:14

Звучи много странно и какво с блендера ги блиндираш 5 часа докато станат на олио ли? :shock:

26 Дек 2014, 15:29

до колкото съм чувала за процедурата и това, което помня от нея е, че имаше някакво време за престой и тогава се отделя самото масло, но не бих опитвала, предпочитам да ги направя по всевъзможни други начини бадемите, но не е да се опитам да ги изцедя така! :x

30 Дек 2014, 14:24

moni.sparrow написа:до колкото съм чувала за процедурата и това, което помня от нея е, че имаше някакво време за престой и тогава се отделя самото масло, но не бих опитвала, предпочитам да ги направя по всевъзможни други начини бадемите, но не е да се опитам да ги изцедя така! :x

Защо пък не:) Сигурно ще стане много готино, а и после ако успее да се задържи трайно по някакъв начин ще е още по-добре :)

30 Дек 2014, 16:35

Защо да не, а после това бадемово масло за какво се използва, освен да си мажеш кожата, хапва ли се?

05 Яну 2015, 16:55

S_Milenska написа:Защо да не, а после това бадемово масло за какво се използва, освен да си мажеш кожата, хапва ли се?

Май е само за мазане, аз бих предпочела да си го изям бадема. :mrgreen:

09 Яну 2015, 17:29

Ако за нещо си купувате често бадемово масло щом може да се направи вкъщи няма лошо, точно ще сте сигурни в съставките и ефекта му ще бъде 100% по-добър от купения вариант. ;)
Добави отговор
Отиди на страница: