Подходящи рецепти, споделен опит и съвети, начин на живот
21 Дек 2014, 17:44
Използвам всякакви каквито намеря, ленено семе, тиквено, слънчогледово, жито, овес
най-често ги слагам с ориза или в хляб
21 Дек 2014, 17:51
Anka написа:Използвам всякакви каквито намеря, ленено семе, тиквено, слънчогледово, жито, овес
най-често ги слагам с ориза или в хляб
Трябва да споделиш някоя рецепта, такива семена са много полезни аз хич не ги владея тези рецепти (:
21 Дек 2014, 19:09
Освен слънчогледови семки на масата ми други семена не присъстват, голяма грешка.
22 Дек 2014, 14:32
Не използвам никакви нетрадиционни, всичко, което е заложено в нашата си българска кухня го хапраме и ние
22 Дек 2014, 15:09
Май само ориз, ама той от семената ли е?
02 Юни 2015, 15:18
Ние у нас не кълвем изобщо
02 Юни 2015, 22:12
Често хапваме семена вкъщи. Преди ползвах предимно в домашния хляб, за поръсване на салати или солени мъфини. Става дума за сусамово, маково, ленено семе, тиквени и слънчогледови семки. В сутрешното мюсли слагам смляно ленено семе. Напоследък много ми харесва да закусвам с някакво смути - бързо, лесно, вкусно и полезно. Разбивам в блендера, пием и тръгваме - кой на работа, кой на училище. В смутитата слагам чия (накисната от вечерта) или конопено семе. Към семената трябва да се причисли и киноата, която често се мисли за някакво житно растение, но по същество е семе от градински чай. С нея правя салатки или плънки за зеленчуци.
03 Юни 2015, 07:39
У нас само слънчогледовото семе присъства, да си призная, нито чиа, нито киноа мога да си позволя, а дори не знам как изглежда конопеното семе.
Та всеки се разполага според чергата си. Използвам иначе освен слънчоглед, то и понякога маково семе, него го обожавам, а сега съм на тема неща направени с царевично брашно или царевичен грис, така че слагам доста обикновени семена в тях, докато ги приготвям
))
25 Окт 2016, 13:18
По едно време мъжът ми беше се втурнал да яде ядки и беше накупил ленено, сусамено, маково, тиквено. Хапваме си, моят принос е с киноата. Един път на месец-месец и половина и нея слагам на масата.
27 Окт 2016, 15:41
fairy написа:По едно време мъжът ми беше се втурнал да яде ядки и беше накупил ленено, сусамено, маково, тиквено. Хапваме си, моят принос е с киноата. Един път на месец-месец и половина и нея слагам на масата.
Много вкусни комбинации, а мъжът ти как ги е ял тези ядки, аз предполагам, че по-скоро в овесени ядки бих ги сложила или в хляб.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.