За пръв път ще карам сноуборд, мога ли да мина без травми?

Планинско колоездене, рафтинг, каньонинг, конен преход, лов и риболов

За пръв път ще карам сноуборд, мога ли да мина без травми?

Мнениеот ivoblinc » 17 Дек 2014, 17:41

Привет, спортяги :lol: :lol:

На 27 заминавам за Банско да карам сноуборд или поне да се уча да карам, защото се съмнявам да усвоя от раз :mrgreen: :mrgreen: Притеснявам се, понеже на 30-ти имам важна среща и не трябва в никакъв случай да я пропускам.
snowboard.jpg
snowboard.jpg (9.81 KiB) Прегледано 2617 пъти
Имам предвид, че за тези три дни се надявам да мина без травми и поне до някъде да съм усетил сноуборда :idea: Въпросът ми е възможно ли е това да стане, възможно ли е да се науча да карам сноуборд без да се озовавам в травматологията? :roll:

Предполагам, че има някои трикове, с които хората трябва да започват преди да се качат на сноуборда, за да се отърват без травми в края на почивката си! :roll: Какво можете да ми препоръчате, така че да се озова цял на срещата ми на 30-ти? :roll:
ivoblinc

Re: За пръв път ще карам сноуборд, мога ли да мина без травми?

Мнениеот valiopaf » 17 Дек 2014, 17:44

Брат, само да ти кажа, че единствения ми опит със ските продължи около 5 мин., в които точно три пъти щях да си счупя гръбнака и реших, че се искам цял :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: със сноуборда може и да е друго, не споря, ама не бих завторил май :D :D :D
valiopaf

Мнениеот mimeto90 » 17 Дек 2014, 17:58

В началото няма как има си доста падане, трябва да не мърдаш, за да не падаш, ама по-добре си вземете инструктор, за да ти е мирна главата, не че е някакъв гарант, ама са ти по-малко възможностите за качествено пребиване, май :roll: :D :D
mimeto90

Мнениеот Dominator » 17 Дек 2014, 18:45

Честно казано, силно се съмнявам да минеш без натъртвания поне, със ските се пада много, а със сноуборда не се става от земята :lol: Най-добрият съвет, който мога да ти дам е да се спускаш само по зелените писти, като първоначално пускаш само по почти равни места, за да разбереш как да завиваш и как да спираш, което е най-важното, тъй като нито си сам на пистата, нито пистата е безкрайна и права. Най-добре е наистина да заложиш на инструктор, като не е задължително да плащаш за това, все някой ще го е направил, просто се навъртай около тях и слушай :!: Дано всичко мине добре и се отървеш само с леки натъртвания!
Аватар
Dominator

Мнениеот Pipilota » 18 Дек 2014, 10:32

Какви са тези мечти, юнак без рана може ли? :) Малко този пост ми звучи като поговорката " който го е страх от мечки не ходи в гората" :Р :mrgreen:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Andrey » 19 Дек 2014, 15:40

Може и да не паднеш, седни на пейката и си сложи сноуборда под краката ;) Гарантирано ще ти се размине без травми! :)
Аватар
Andrey

Мнениеот Kremiliya » 19 Дек 2014, 16:07

Моят мъж кара сноуборд, то не бяха стойки, то не беше екипи и все пак след 15 години накрая счупи крак, а вие питате как ще минете без травми? :mrgreen: :lol:
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Krum » 19 Дек 2014, 16:29

Ако ет е страх от наранявания все пак това е опасен спорт, вземи си шейна :mrgreen:
Аватар
Krum

Мнениеот Kremiliya » 19 Дек 2014, 18:10

Krum написа:Ако ет е страх от наранявания все пак това е опасен спорт, вземи си шейна :mrgreen:

Май това е най-доброто решение, ние сме така с мъжа ми, той на сноуборда ние с децата по шейните. :lol:
Аватар
Kremiliya

Мнениеот silver933 » 21 Дек 2014, 11:36

Има ли как да стане това, ако внимаваш - бива, но да мислиш, че няма да паднеш ни веднъж.. а и там има учители, те по-лесно и по-правилно ще те научат на поза и всичко, ние тука колкото и да ти обясняваме за това на къде да ти е дупето няма да ти помогнем :mrgreen: :lol:
Аватар
silver933

Следваща

Назад към Спортен туризъм