Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Използвате ли ракията за лечение, дайте предложения!

12 Авг 2015, 15:02

Не мисля, че има проблеми да се прави масаж с ракия това е изпитан начин за лечение от години, аз лично използвам ако ми се схване някой мускул добре ме отпуска точно такъв тип разтривка.

12 Авг 2015, 15:32

това не се ли прави с ракия и аспирин за сваляне на темапература?

12 Авг 2015, 16:41

Lili_pili написа:това не се ли прави с ракия и аспирин за сваляне на темапература?

Това е ужасно, аз толкова зле се чувствам след такъв масаж, толкова гадно ми стана веднъж са ми го правили направо щях да умра след това температура ми удари тавана, истински ад!

12 Авг 2015, 17:00

Не бих я използвала освен за някакви по-безопасни неща, не бих се разтривала от глава до пети.

17 Авг 2015, 15:26

Monika_Spasova написа:Не бих я използвала освен за някакви по-безопасни неща, не бих се разтривала от глава до пети.

Не зная дали е опасно, как тогава едно време са лекували нашите родители по този начин и ето виждаш ги здрави и прави хора... :roll:

27 Авг 2015, 15:44

Lili_pili написа:това не се ли прави с ракия и аспирин за сваляне на темапература?

абе хапчета с ракия май е най-лошата комбинация - или едното, или другото

28 Авг 2015, 10:30

Да, точно въпрпосната разтривка е със стрито хапче аспирин смесено с ракия и така се масажирали хората. За мен е лудост!

28 Авг 2015, 16:56

На времето хората не са имали много опции за сваляне на темппература и лечение, затова са смятали, че изпотяването помага при сваляне на температурата, което е така разбира се, но не става с лошо, използвали са ракията с тази цел и за сгряване, когато не е имало с какво друго, ние сега като се намръзнем се къпем и си лягаме, а преди бани е нямало!

15 Сеп 2015, 15:21

Pipilota написа:На времето хората не са имали много опции за сваляне на темппература и лечение, затова са смятали, че изпотяването помага при сваляне на температурата, което е така разбира се, но не става с лошо, използвали са ракията с тази цел и за сгряване, когато не е имало с какво друго, ние сега като се намръзнем се къпем и си лягаме, а преди бани е нямало!

Да, но сега да се използва за това е безумие, може да се навреди адски много особено на малки деца, има такива натравяния с ракия, безсмсилено е.

26 Ное 2015, 17:06

mihaella написа:
Monika_Spasova написа:Не бих я използвала освен за някакви по-безопасни неща, не бих се разтривала от глава до пети.

Не зная дали е опасно, как тогава едно време са лекували нашите родители по този начин и ето виждаш ги здрави и прави хора... :roll:
Те вярно, че са нямали големи опции, но и хич не са мислили дали няма да има някакъв лош ефект върху някой..
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3