Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Кой ще си разкрие тайната на шкембе чорбата, а сега?! :-)

06 Яну 2015, 12:19

Е покрай хижите е ясно, че е много вкусна шкембе чорбата, а и там обикновено на студения въздух вкусът ѝ е още по-добър :))

Re: Кой ще си разкрие тайната на шкембе чорбата, а сега?! :-)

06 Яну 2015, 13:32

как го ядете това шкембе - не знам! А по нашия край се прави бабек - пълнено шкембе с месо. :shock:

Re: Кой ще си разкрие тайната на шкембе чорбата, а сега?! :-)

06 Яну 2015, 16:56

Ако питате мъжете, те ще ви кажат, че тайната на шкембето е в бирата и чесъна!

Re: Кой ще си разкрие тайната на шкембе чорбата, а сега?! :-)

30 Яну 2015, 20:25

Това е класика за махмурлука, но н икога не съм я опитвала шкембе чорбата, не мога да се прежаля с тази вкусотия, предполагам ;)

Re: Кой ще си разкрие тайната на шкембе чорбата, а сега?! :-)

04 Апр 2016, 14:11

Не видях никой да споделя рецепта за шкембето, явно никой не я готви вкъщи :grin: . Затова аз ще кажа как моята жена я приготвя: обикновено купува сварено шкембе, нарязва го и го слага в половин тендежа прясно мляко и долива малко вода. Слага чесън да се свари вътре. Нейната тайна е половин или цяла кофичка кисело мляко разбива с няколко лъжици соев сос и едно яйце. Изравнява температурата като налива в тази смес от врящата супа и после излива всичко в тенджерата. Накрая прави на котлона олио и червен пипер малко да се запържи, но трябва много да се внимава да не изгори червения пипер. Излива се в супата. Подправя се с черен пипер и сол. Някой път я сгъстява като сложи малко брашно. Вкусотия, обожавам я :grin: .

Re: Кой ще си разкрие тайната на шкембе чорбата, а сега?! :-)

29 Юни 2016, 13:05

black написа:Не видях никой да споделя рецепта за шкембето, явно никой не я готви вкъщи :grin: . Затова аз ще кажа как моята жена я приготвя: обикновено купува сварено шкембе, нарязва го и го слага в половин тендежа прясно мляко и долива малко вода. Слага чесън да се свари вътре. Нейната тайна е половин или цяла кофичка кисело мляко разбива с няколко лъжици соев сос и едно яйце. Изравнява температурата като налива в тази смес от врящата супа и после излива всичко в тенджерата. Накрая прави на котлона олио и червен пипер малко да се запържи, но трябва много да се внимава да не изгори червения пипер. Излива се в супата. Подправя се с черен пипер и сол. Някой път я сгъстява като сложи малко брашно. Вкусотия, обожавам я :grin: .

Голяма работа е шкембето, за я правя у нас по горе долу същат арецепта. запържвам в масло малко брашно 2-3 лъжици, -шкембето и слагам прясно мляко и сол. Оставям да заври, после застройвам с кисело мляко и яйце, накрая пипера. и естествено и лют пипер, много чесън и оцет. голям кеф! :)

Re: Кой ще си разкрие тайната на шкембе чорбата, а сега?! :-)

01 Юли 2016, 14:20

Вкъщи не правя шкембе, но когато съм на заведение или спираме на някое капанче като пътуваме, винаги си поръчвам :lol: . В различните части на страната има разлики в приготвянето. Все по нещо се отличава.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2