Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Правили ли сте гюзлеми, а дали мога да докарам вкуса им като на купешките?

14 Юли 2015, 09:38

На това само да му сменя салама с нещо по-качествено и ще стане супер направо :)

Re: Правили ли сте гюзлеми, а дали мога да докарам вкуса им като на купешките?

10 Фев 2017, 13:00

Andrey написа:На това само да му сменя салама с нещо по-качествено и ще стане супер направо :)

Може с пилешко филе да речем пак ще станат готини, или с някакво друго месо, по нашенски с някое телешко или пък със зеленчуци... както съм гладен, направо взех да се озъртам как бих ги изял., само някоя мома мераклийка да дойде да омеси питките. :lol:

Re: Правили ли сте гюзлеми, а дали мога да докарам вкуса им като на купешките?

13 Фев 2017, 16:16

Домашното не е ли по-хубаво от купешкото? Като им се хване цаката, няма да се търси да са като купешките. Слагате ли прясно мляко в замесването на тестото или си правите обикновено тесто? Това да науча аз, пък плънка, без плънка лесно се натъкмява :smile: .

Re: Правили ли сте гюзлеми, а дали мога да докарам вкуса им като на купешките?

16 Фев 2017, 12:21

red_eyes написа:Домашното не е ли по-хубаво от купешкото? Като им се хване цаката, няма да се търси да са като купешките. Слагате ли прясно мляко в замесването на тестото или си правите обикновено тесто? Това да науча аз, пък плънка, без плънка лесно се натъкмява :smile: .

Ако искаш да е по-меко тестото, се прави само с мляко, ако не ти пречи да е по-хрупкаво, или нямаш възможност за друго, може и обикновено с мая и вода само.

Re: Правили ли сте гюзлеми, а дали мога да докарам вкуса им като на купешките?

16 Фев 2017, 14:59

Дали могат да станат с пълнозърнесто брашно, опитвам се да не ям Бели неща, като бялото брашно, бял ориз и т.н. :) Мислите ли, че може да се получи, примерно също с царевично, нахутено или друг вид?

Re: Правили ли сте гюзлеми, а дали мога да докарам вкуса им като на купешките?

04 Мар 2017, 17:41

И аз ги обичам точно тея купените вътре с различен пълнеж! Ей, как ги правят не знам но са си супер гига мега вкусни. :)

Re: Правили ли сте гюзлеми, а дали мога да докарам вкуса им като на купешките?

04 Мар 2017, 20:52

С млечно тесто ше се получат и меки - например, 2 яйца, 2 с.л олио,1 ч.ч..топло прясно мляко с разтворено 1/2 п. мая вътре (или пакетче суха мая), брашно за хубаво меко тесто. Омесва се, втасва, разточва се и се пълни по желание, сгъва се на половинка и се защипват малко краищата. Запичат се на тиган, макар че и във фурната могат да се ударят. :grin:

Re: Правили ли сте гюзлеми, а дали мога да докарам вкуса им като на купешките?

05 Мар 2017, 08:53

Pipilota написа:С млечно тесто ше се получат и меки - например, 2 яйца, 2 с.л олио,1 ч.ч..топло прясно мляко с разтворено 1/2 п. мая вътре (или пакетче суха мая), брашно за хубаво меко тесто. Омесва се, втасва, разточва се и се пълни по желание, сгъва се на половинка и се защипват малко краищата. Запичат се на тиган, макар че и във фурната могат да се ударят. :grin:

:utensils: Аз съм си харесала една рецепта от сайта, но така и не съм я приготвила, твоята също звучи лесно, стига на човек да му се месят питки. :umbrella:

Re: Правили ли сте гюзлеми, а дали мога да докарам вкуса им като на купешките?

15 Апр 2017, 08:47

Страхотно звучи, ще ги направя за утре за закуска, че сега ще излизаме на разходка! :))) много обичам гюзлеми и тези миизглеждат като нещо,което с радост бих си хапнала :)

Re: Правили ли сте гюзлеми, а дали мога да докарам вкуса им като на купешките?

18 Май 2017, 13:44

Pipilota написа:С млечно тесто ше се получат и меки - например, 2 яйца, 2 с.л олио,1 ч.ч..топло прясно мляко с разтворено 1/2 п. мая вътре (или пакетче суха мая), брашно за хубаво меко тесто. Омесва се, втасва, разточва се и се пълни по желание, сгъва се на половинка и се защипват малко краищата. Запичат се на тиган, макар че и във фурната могат да се ударят. :grin:

Направих ги и ги изпекох в парти грила, изненадващо добре се получиха, очаквах, че може месото да остане малко сурово, но не, сготви се идеално.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2