Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
14 Юли 2015, 09:38
На това само да му сменя салама с нещо по-качествено и ще стане супер направо
10 Фев 2017, 13:00
Andrey написа:На това само да му сменя салама с нещо по-качествено и ще стане супер направо :)
Може с пилешко филе да речем пак ще станат готини, или с някакво друго месо, по нашенски с някое телешко или пък със зеленчуци... както съм гладен, направо взех да се озъртам как бих ги изял., само някоя мома мераклийка да дойде да омеси питките.
13 Фев 2017, 16:16
Домашното не е ли по-хубаво от купешкото? Като им се хване цаката, няма да се търси да са като купешките. Слагате ли прясно мляко в замесването на тестото или си правите обикновено тесто? Това да науча аз, пък плънка, без плънка лесно се натъкмява

.
16 Фев 2017, 12:21
red_eyes написа:Домашното не е ли по-хубаво от купешкото? Като им се хване цаката, няма да се търси да са като купешките. Слагате ли прясно мляко в замесването на тестото или си правите обикновено тесто? Това да науча аз, пък плънка, без плънка лесно се натъкмява

.
Ако искаш да е по-меко тестото, се прави само с мляко, ако не ти пречи да е по-хрупкаво, или нямаш възможност за друго, може и обикновено с мая и вода само.
16 Фев 2017, 14:59
Дали могат да станат с пълнозърнесто брашно, опитвам се да не ям Бели неща, като бялото брашно, бял ориз и т.н. :) Мислите ли, че може да се получи, примерно също с царевично, нахутено или друг вид?
04 Мар 2017, 17:41
И аз ги обичам точно тея купените вътре с различен пълнеж! Ей, как ги правят не знам но са си супер гига мега вкусни. :)
04 Мар 2017, 20:52
С млечно тесто ше се получат и меки - например, 2 яйца, 2 с.л олио,1 ч.ч..топло прясно мляко с разтворено 1/2 п. мая вътре (или пакетче суха мая), брашно за хубаво меко тесто. Омесва се, втасва, разточва се и се пълни по желание, сгъва се на половинка и се защипват малко краищата. Запичат се на тиган, макар че и във фурната могат да се ударят.
05 Мар 2017, 08:53
Pipilota написа:С млечно тесто ше се получат и меки - например, 2 яйца, 2 с.л олио,1 ч.ч..топло прясно мляко с разтворено 1/2 п. мая вътре (или пакетче суха мая), брашно за хубаво меко тесто. Омесва се, втасва, разточва се и се пълни по желание, сгъва се на половинка и се защипват малко краищата. Запичат се на тиган, макар че и във фурната могат да се ударят.

Аз съм си харесала една рецепта от сайта, но така и не съм я приготвила, твоята също звучи лесно, стига на човек да му се месят питки.
15 Апр 2017, 08:47
Страхотно звучи, ще ги направя за утре за закуска, че сега ще излизаме на разходка! :))) много обичам гюзлеми и тези миизглеждат като нещо,което с радост бих си хапнала :)
18 Май 2017, 13:44
Pipilota написа:С млечно тесто ше се получат и меки - например, 2 яйца, 2 с.л олио,1 ч.ч..топло прясно мляко с разтворено 1/2 п. мая вътре (или пакетче суха мая), брашно за хубаво меко тесто. Омесва се, втасва, разточва се и се пълни по желание, сгъва се на половинка и се защипват малко краищата. Запичат се на тиган, макар че и във фурната могат да се ударят.

Направих ги и ги изпекох в парти грила, изненадващо добре се получиха, очаквах, че може месото да остане малко сурово, но не, сготви се идеално.