Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Помогнете ми - как да започна да се храня здравословно на работа

08 Сеп 2015, 16:30

silver933 написа:На работа може да си носите всякакви неща, то не са плодове, зеленчуци, салатите са с огромно разнообразие, тъй че само желание да имате ;) аз си нося всичко в офиса, най-често салата и месо :)

Aз и мусака мога да си донеса ама работата е там, че далеч не е здравословна, за огромно мое съжаление. :lol:

09 Сеп 2015, 09:59

Elica написа:Aз и мусака мога да си донеса ама работата е там, че далеч не е здравословна, за огромно мое съжаление. :lol:

Защо да не е здравословна? Зависи как е приготвена :)
Днес на работа си нося две огромни нектарини, гъста и богата зеленчукова супа с филийка хляб от лимец и домашно енергийно блокче. Вкуснооо :)

09 Сеп 2015, 11:11

Как правиш енергийното блогче? :) Твоите идеи винаги са страхони! :)

09 Сеп 2015, 12:21

Malina написа:Как правиш енергийното блогче? :) Твоите идеи винаги са страхони! :)

Благодаря :)
Енергийните блокчета/барчета/бонбони обикновено правя с каквото ми се хапва в момента :) Този път смлях в блендера 12 пресни (незахаросани) фурми, половин чаша сушени червени боровинки, половин чаша лешници, 3-4 супени лъжици кокосово масло. Добавих половин чаша конопен протеин и половин чаша брашно от кайсиеви ядки. Разбърках всичко, разточих между два пласта домакинско стреч фолио и оставих в хладилника за два часа, а после нарязах на блокчета. Получиха се 12 броя. Всяко блокче увих в парченце домакинска хартия за печене и го вързах с натурално изглеждаща връзчица.
Следващата седмица ще направя с бадеми и сурово какао.

09 Сеп 2015, 14:05

Много добре звучат тези барчета, не знам от къде да си намеря половината съставки, но предполагам, че в био магазина ще има. :roll:

09 Сеп 2015, 14:25

Страхотно предложение Yunona :) Много ми хареса, а това брашно сурово ли се яде/

09 Сеп 2015, 14:40

rabotnata pchela написа:Страхотно предложение Yunona :) Много ми хареса, а това брашно сурово ли се яде/

То само името му е брашно, Пчеличке :) На практика това са много ситно смлени ядки от кайсия. Същото, каквото би се получило от ситно смлени бадеми - тогава ще е бадемово брашно :)

09 Сеп 2015, 14:48

Pipilota написа:Много добре звучат тези барчета, не знам от къде да си намеря половината съставки, но предполагам, че в био магазина ще има. :roll:

Точно така - всичко това го има в био магазините, както и на "здравословните" щандове в супермаркетите. Протеинът на прах (в случая - конопен) може да се пропусне. Аз го слагам, защото имам нужда от него (ям месо много рядко и много малко, а тренирам редовно, затова гледам да има достатъчно протеин в менюто ми).

09 Сеп 2015, 14:50

Yunona написа:
rabotnata pchela написа:Страхотно предложение Yunona :) Много ми хареса, а това брашно сурово ли се яде/

То само името му е брашно, Пчеличке :) На практика това са много ситно смлени ядки от кайсия. Същото, каквото би се получило от ситно смлени бадеми - тогава ще е бадемово брашно :)

А дали ще стане, ако сама си смеля ядки у нас? :) Имам една торба с лешници :)

09 Сеп 2015, 15:57

rabotnata pchela написа:А дали ще стане, ако сама си смеля ядки у нас? :) Имам една торба с лешници :)

Разбира се, че ще стане. Ще е грехота да купуваш ядки, когато имаш у дома! Спокойно си ги смели с чопър, блендер, ръчна мелачка... Ако ти е електрически уредът, го ползвай на импулсен принцип (включ-изключ :) ), докато станат достатъчно ситни, че да ти харесат. Ако ги смелиш наведнъж и за по-дълго, може да им излезе мазнината и стават едни такива малко неприятни... Аз купих ситно смлените ядки от кайсия просто защото бяха на голяма промоция в един онлайн био магазин, от който често си поръчвам разни неща. Иначе си меля ядките вкъщи :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13