Здравословни начини да приготвяме различни вкусове пуканки вкъщи – какви идеи ще дадете?

Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене

Здравословни начини да приготвяме различни вкусове пуканки вкъщи – какви идеи ще дадете?

Мнениеот Mauritius » 20 Яну 2015, 16:09

От дете много обичам пуканки, сега това не е нещо кой знае какво, стават лесно и бързо в микровълновата, но пък са адски вредни - облъчени и с палмово масло :idea: :evil:

Преди седмица една позната ми каза, че има царевица за пукане, но никога няма да стигне до нея и да я превърне в пуканки, затова ми я даде да я приготвя и да дойде да гледаме филми :idea: :)

Много съм щастлива, че имам досег до истинска царевица за пунканки и ще мога да си я приготвя сама, но искам да разнообразя. :idea: Ще ми се да приготвя пуканки с различен вкус, но не зная дали ще успея, :? давам един красив нагледен пример,
popcorn.jpg
popcorn.jpg (62.09 KiB) Прегледано 1914 пъти
въпреки че не е от най-здравословните, как мислите, по какъв начин ще мога да направя здравословни пуканки с различни вкусове? :roll:
Mauritius

Re: Здравословни начини да приготвяме различни вкусове пуканки вкъщи – какви идеи ще дадете?

Мнениеот Mamacita » 20 Яну 2015, 16:16

Пуканките освен карамелизирани, не зная какви други вкусове могат да имат, но и не знам как се карамелизират, каква е технологията за това :roll: дано някой излезе с идея :idea: децата доста ще им се зарадват :D
Mamacita

Re: Здравословни начини да приготвяме различни вкусове пуканки вкъщи – какви идеи ще дадете?

Мнениеот Lollipop » 20 Яну 2015, 16:23

Да, карамелизираните пуканки стават много лесно, правиш светъл карамел със захарта, слагаш масло и ванилия. Слагаш пуканките разбъркваш да отиде навсякъде карамела и бързо махаш от котлона, бъркаш докато засъхне карамела, за да не залепват много.
А с други вкусове не знам, мисля си , че може да стане на същия принцип с подправки в маслото :)
Аватар
Lollipop

Мнениеот silver933 » 20 Яну 2015, 23:47

Lollipop написа:Да, карамелизираните пуканки стават много лесно, правиш светъл карамел със захарта, слагаш масло и ванилия. Слагаш пуканките разбъркваш да отиде навсякъде карамела и бързо махаш от котлона, бъркаш докато засъхне карамела, за да не залепват много.
А с други вкусове не знам, мисля си , че може да стане на същия принцип с подправки в маслото :)

Винаги съм си мислил, че се слага захарта направо с пуканките и те заедно си се готвят и пукат и карамелизират, не знаех, че се прави с готови пуканки. :o
Аватар
silver933

Мнениеот Rali_hr » 21 Яну 2015, 14:10

Lollipop написа:А с други вкусове не знам, мисля си , че може да стане на същия принцип с подправки в маслото :)

И на мен така ми се вижда логично, и така вкусът ще е по всички пуканки, а не само тук-там ;)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Lollipop » 24 Яну 2015, 10:55

Пробвах да сложа подправки в маслото и след това да сложа готовите пуканки да ви кажа получи си се много добре ;))
Аватар
Lollipop

Мнениеот Anka » 30 Яну 2015, 20:00

Тези пуканки на снимката хич не изглеждат здравословни, но можеш да си направиш такива - нездравословни обаче. :)))
Аватар
Anka

Мнениеот mix_twix » 04 Фев 2015, 18:31

Мисля, че здравословно и пуканки не могат да са в едно изречение, ако искаш да са вкусни не трябва да са здравословни :)
Аватар
mix_twix

Мнениеот Pipilota » 05 Фев 2015, 11:10

mix_twix написа:Мисля, че здравословно и пуканки не могат да са в едно изречение, ако искаш да са вкусни не трябва да са здравословни :)

При повечето храни положението е такова :D Искаш ли здравословно в повечето случаи не е особено вкусно, пък ако искаш да е вкусно казваш чао на здравословната идея :(
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Andrey » 04 Мар 2015, 14:18

Дали могат да се направят в различен вкус? Кокосови как се правят?
Аватар
Andrey

Следваща

Назад към Здравословно хранене