Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Възможно ли е да бъдат премахнати нитратите от плодовете и зеленчуците?

27 Май 2016, 12:19

така сме свикнали с нитратите в зеленчуците, че едва ли вече ни прави впечатление :lol: . Аз се задоволявам само да обеля краставиците и другите зеленчуци, които позволяват това.

20 Юни 2016, 16:31

irka написа:така сме свикнали с нитратите в зеленчуците, че едва ли вече ни прави впечатление :lol: . Аз се задоволявам само да обеля краставиците и другите зеленчуци, които позволяват това.

Да и аз беля краставицата, щото не ме кефи необелена, ама да кисна там в 15 води, да ходя при ходжа да бае на зарзавата преди да го ям айде.. молъ ви се. :lol:

22 Май 2018, 10:04

Изобщо не ги мисля, беля всичко и нямам проблеми.

22 Май 2018, 17:54

Аз съм чувала, че е добре да се киснат около 20 мин плодовете и зеленчуците преди да се коосумират, точно с тази цел. малко ми е странно как става. Нямям време и не се сещам за това, просто ги мия.

23 Май 2018, 09:20

Frac написа:Аз съм чувала, че е добре да се киснат около 20 мин плодовете и зеленчуците преди да се коосумират, точно с тази цел. малко ми е странно как става. Нямям време и не се сещам за това, просто ги мия.

И аз ги мия и ги беля, това, което може да се бели де. Иначе за марулите наиастина казват, че така е най-добре да се постъпва, защото били най-нитратните храни. Краставиците като се обелят, не мисля, че са вече толкова проблемни.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3