Как да се научим да пием повече вода, какви аромати да прибавя, за да стане по-вкусна и полезна?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Как да се научим да пием повече вода, какви аромати да прибавя, за да стане по-вкусна и полезна?

Мнениеот николаев » 06 Фев 2015, 12:06

Yarost написа:
bojo_kolev написа:
Yarost написа:Точно за алкална говоря, знам, че е супер за детоксикация и прочистване, като цяло е много по-полезна да се пие така.

Алкална вода съм пил, ама един приятел я беше донесъл, а той я бил взел от негов познат, който по някакъв начин я алкализирал, според мен трябва да се види как стоят нещата там, ще е интересно в интернет не може да няма инфо, но и аз не съм ровил :idea: :roll:

Като търся в нета и попадам на няколко неща като възможност за алкализиране. открих едни капки http://apteka.framar.bg/30040696/%D0%B0 ... %BC%D0%BB- за вдигане на ph-то на водата и подобряване на метаболизма.

Смятам, упражнението за доста ненужно, ако пием достатъчно вода, за да изкарваме токсините от тялото и внимаваме как се храним ок, водата тогава може и да ни е грижа, но в момента мисля, че е последна такава, т.е. затлачени сме от толкова други места, за да си мислим, че с алкална вода ще можем да регулираме нещо в телата си... поне аз така си мисля :roll:
николаев

Re: Как да се научим да пием повече вода, какви аромати да прибавя, за да стане по-вкусна и полезна?

Мнениеот Nightmare » 06 Фев 2015, 12:18

Аз пък смятам, че това е прекрасен начин, с който да алкализираш организма си, в крайна сметка колкото и да се стараем чрез храненето си не можем да постигнем това, малко от храните, на които сме свикнали са алкални, не може да ядеш само тях, в крайна сметка :idea: Аз бих си ги поръчала ;)
Nightmare

Мнениеот S_Milenska » 06 Фев 2015, 12:49

Какво значи да алкализираш организма си, нали уж природното е най-добро, аз не знам някъде да извира алкална вода и кой го е измислил това изобщо?!
Аватар
S_Milenska

Мнениеот moni.sparrow » 06 Фев 2015, 13:02

S_Milenska написа:Какво значи да алкализираш организма си, нали уж природното е най-добро, аз не знам някъде да извира алкална вода и кой го е измислил това изобщо?!

Е, ти пък, не си ли чела, че киселинната среда в организма е предпоставка за поява и развитие на ракови клетки, инфекции и подобни? :o
moni.sparrow

Мнениеот S_Milenska » 06 Фев 2015, 13:10

moni.sparrow написа:
S_Milenska написа:Какво значи да алкализираш организма си, нали уж природното е най-добро, аз не знам някъде да извира алкална вода и кой го е измислил това изобщо?!

Е, ти пък, не си ли чела, че киселинната среда в организма е предпоставка за поява и развитие на ракови клетки, инфекции и подобни? :o

Ами не, сега чувам. Питам защо никъде не съм чула да чете алкална вода? Едно време как са оцелели без да пият алкална вода ?? :lol:
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Rali_hr » 06 Фев 2015, 13:19

И аз не съм чувала, че трябва някаква специална терапия да ѝ правим на водата, че да стане полезна, алкална и не знам си каква. Четох нещо за живата вода но наистина ми се видя много трудоемко и почти неизпълнимо в домашни условия.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Yarost » 06 Фев 2015, 16:07

Съгласна съм, но според мен някои хора имат по-специфични нужди или примерно ако ти е по-забавен метаболизма, това би помогнало по-бързо да се изхвърлят вредните вещества които обикновено се задържат. А и то си пише, че такава вода е много по-полезна за бъбреците. Като цяло и аз съм чувала за много хора, които така си „извличат“ само полезните съставки чрез алкализиране на водата..
Yarost

Мнениеот mix_twix » 06 Фев 2015, 16:20

Yarost написа:Съгласна съм, но според мен някои хора имат по-специфични нужди или примерно ако ти е по-забавен метаболизма, това би помогнало по-бързо да се изхвърлят вредните вещества които обикновено се задържат. А и то си пише, че такава вода е много по-полезна за бъбреците. Като цяло и аз съм чувала за много хора, които така си „извличат“ само полезните съставки чрез алкализиране на водата..

Добре де, не е ли по-добре си сипеш вода от някой извор в планината? :roll: Що трябва да ѝ се правят вудо магии на водата, то излиза, че и водата вече е вредна.. :roll:
Аватар
mix_twix

Мнениеот Malina » 06 Фев 2015, 16:39

Мисля, че не е малко и лимон да ѝ сложим на водата, за да обогатим вкуса ѝ, но за алкализиране на водата и подобни нямам никаква представа.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Yarost » 09 Фев 2015, 12:50

Логиката е същата като да си сложиш лимон, но едва ли има точно същия ефект. И няма как всички да си наливаме вода от планината, нали. ;) Аз бих ги пробвала тези капки, фенка съм на всякакви такива мeтоди за пречистване на организма.
Yarost

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети