Какви могат да са причините за ранното посивяване на косата?

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Какви могат да са причините за ранното посивяване на косата?

Мнениеот kauda » 13 Авг 2015, 16:30

qwerryyy написа:Аз не мисля, че начина на живот от това дали се ядосваш или не е от значение, по-скоро всичко е свързано с наследствения фактор. :)

За стрес съм чувала, че и моментално може да побелее кичур коса, не знам дали е истина, надявам се и да не разбирам, но моя позната ми е разказвала, че и се е случило.
Аватар
kauda

Мнениеот silver933 » 14 Авг 2015, 08:59

Ген! Точка по въпроса, няма какво да търсите измислени причини, защо как и прочие, на някои им се случва да се прошарят по-рано, на други по-късно!
Аватар
silver933

Мнениеот mix_twix » 14 Авг 2015, 11:58

silver933 написа:Ген! Точка по въпроса, няма какво да търсите измислени причини, защо как и прочие, на някои им се случва да се прошарят по-рано, на други по-късно!

Същото като оплешивяването, някои просто си го имат заложено, колкото и да не ни харесва идеята. :)
Аватар
mix_twix

Мнениеот Snejna » 14 Авг 2015, 13:20

А като има шампоани оцветители не е ли удачно да се използват при ранното посививяне на косата да убият ефекта на новите бели косми и да подхранят цвета?
И си мисля, дали витамините биха помогнали?
Аватар
Snejna

Мнениеот fawla » 14 Авг 2015, 15:01

Snejna написа:А като има шампоани оцветители не е ли удачно да се използват при ранното посививяне на косата да убият ефекта на новите бели косми и да подхранят цвета?
И си мисля, дали витамините биха помогнали?

По-скоро витамините, макар че не знам на какво изначало се дължи побеляването на косата, ако е от липсата на витамини може да се забави процеса. :roll:
Аватар
fawla

Мнениеот rabotnata pchela » 14 Авг 2015, 15:44

След като е почнала да излизат бели косми няма спасение ако ще ид апиете по цял ден морковен сок :)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот maminka » 17 Авг 2015, 14:17

rabotnata pchela написа:След като е почнала да излизат бели косми няма спасение ако ще ид апиете по цял ден морковен сок :)

И аз така си мисля, но сякаш на тъмните коси излизат по-рано бели косми или просто се забелязват повече :roll:
maminka

Мнениеот ManiJani » 20 Авг 2015, 15:19

maminka написа:
rabotnata pchela написа:След като е почнала да излизат бели косми няма спасение ако ще ид апиете по цял ден морковен сок :)

И аз така си мисля, но сякаш на тъмните коси излизат по-рано бели косми или просто се забелязват повече :roll:

Пак зависи много от човека и от гени и от стрес, на баща ми косата е все още предимно с цвета си, докато аз със сестра ми и майка ми сме прошарили отдавна :!:
ManiJani

Мнениеот Мади Ранчева » 24 Авг 2015, 14:44

При мъжете не е кой знае какво, а и доста жени забелязвам напоследък отказват да се боядисват не зная поради какви причини :roll:
Мади Ранчева

Мнениеот Викинг » 31 Авг 2015, 00:35

Косата побелява от яко нерви.
Аватар
Викинг

ПредишнаСледваща

Назад към Общи здравни теми