Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Повече вредни или полезни са нискомаслените продукти, как смятате?

19 Юни 2015, 13:21

dejavu написа:А според вас калорийната им стойност една и съща ли е, не би трябвало, но някъде бях чувала, че нямат разлика :roll:

мисля, че е една и съща, дам.:)

06 Фев 2017, 15:44

И аз мсиля, че са с еднакви калории, пък кой каквото иска да казва, не съм склонна да си купувам нещо, само щото е по-нискомаслено или по-пълномаслено, вземам си с нормален среден състав на маслеността.

07 Фев 2017, 10:25

Единствено с по-нисък процент кисело и прясно мляко съм си купувала по здравословни причини. Щом се препоръчват в определени случаи, значи има значение дали употребяваш нискомаслени или високомаслени продукти и не може да се каже, че са вредни.

07 Фев 2017, 11:43

Не знам как ги правят нискомаслени продуктите, затова си предпочитам "нормални" :)

08 Фев 2017, 15:39

Нискомасленото мляко е толкова обработено, че почти нищо не е останало от него. При определени заболявания е препоръчително поради тази причина и разбира се, при прословутите диети :smile: .

08 Фев 2017, 16:15

Bambaa написа:Нискомасленото мляко е толкова обработено, че почти нищо не е останало от него. При определени заболявания е препоръчително поради тази причина и разбира се, при прословутите диети :smile: .

То според мен всяко мляко е толкова обработено и с толкова добавки, онзи ден си купувам прясно мляко, има вкус на вода, изобщо нищо свързано с вкуса на прясното мляко... а уж Верея взех, уж по-качествено, чиста вода. Всичките са такива от магазина.. нискомаслено, пълномаслено, една и съща боза.

08 Фев 2017, 16:23

marsu написа:
Bambaa написа:Нискомасленото мляко е толкова обработено, че почти нищо не е останало от него. При определени заболявания е препоръчително поради тази причина и разбира се, при прословутите диети :smile: .

То според мен всяко мляко е толкова обработено и с толкова добавки, онзи ден си купувам прясно мляко, има вкус на вода, изобщо нищо свързано с вкуса на прясното мляко... а уж Верея взех, уж по-качествено, чиста вода. Всичките са такива от магазина.. нискомаслено, пълномаслено, една и съща боза.

Ако искаш нещо истински вкус, трябва да го вземеш от някоя крава, така го разбирай от баба, или от доверен човек, който да ти осигури млякото. Иначе всичко останало е ала бала. Не знам как се прави млякото от магазина, но наистина е с много много променен вкус и с много по-лек аромат от едно класическо прясно мляко.

10 Фев 2017, 12:55

Но от истинската крава няма да е нискомаслено :smile: . Но пак е за предпочитане пред купешкото.

10 Фев 2017, 13:26

iwoni написа:Но от истинската крава няма да е нискомаслено :smile: . Но пак е за предпочитане пред купешкото.

ПОне знаеш кавко е баш, отколкото да е тея нискомаслени глупости. :mrgreen:

16 Фев 2017, 15:54

Пия си прясното мляко и си ям киселото от кравата на село и хич не се занимавам с нискомаслени, купени и подобни.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3