Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

Как се предпазвате от сецване, правите ли упражнения?

24 Яну 2015, 14:37

Хора, помагайте! :!:
От два месеца се влача със сецнат кръст :( :( Ходих два пъти на чакръкчия, два пъти ме оправя и след по-малко от седмица пак бях сецната. :| :| :|

Понеже човека, при когото ходя да ме намества е бил рехабилитатор на футболен отбор , след второто сецване ми даде едни загряващи лепенки, които по някакъв начин да не позволяват това да се случва, но ефект няма :| реших, че вече няма да ходя при него и ще се стоя сецната докато не се оправя самичка. :D :D
pain.jpg
pain.jpg (9.86 KiB) Прегледано 1282 пъти

Започнах с някои леки упражнения, но все още ходя като от снимката и болката ме стряска от време на време :mrgreen:

Случвала ли ви се е такава поредица от сецвания и как е възможно да се предпазим, дали след като сме стояли в една и съща поза е редно просто да се раздвижим с някое и друго упражнение, дали само това може да помогне? :)

Re: Как се предпазвате от сецване, правите ли упражнения?

24 Яну 2015, 14:40

Това ще си ходила при чакръкчия, означава, че не си ходила при лекар, нали, не че и аз много им вярвам, но поне ще може да ти каже какво ти има, а от там нататък е твоя грижата как ще се лекуваш дали с хапчета и мазила или с алтернативна медицина!

24 Яну 2015, 14:44

Aз имам проблем с кръста от тийнейджърка. Предпазвам се до някаква степен като не вдигам рязко тежести, не правя резки движения. Понякога за съжаление може да се прецакаш дори без да си направил нищо кой знае какво.
Миналата година февруари месец се прецаках просто ходейки, но ходейки по лед де. Нали тук в Бг никой не чисти леда... след половин час стегнато ходене се сдобих с як радикулит който ме държа два месеца на легло с някакви нечовешки болки и сгъната на 2.
Иначе аз ходя на лекар. Страхувам се от разни хора дето те наместват.
Хубаво е да се правят някакви упражнения за заздравяване на гръбните мускули и тези на кръста за да могат да се понамалят разни сецвания. Хубаво е да се ходи на плуване.
Аз нося и един колан с пластинки вътре, които държат кръста изправен.
Аз бих те посъветвала да отидеш на лекар и да видят защо се сецваш толкова често и да се посъветваш за подходящите упражнения за теб и състоянието ти. Ако трябва да ти направят снимка и т.н.

24 Яну 2015, 15:09

maminka написа:Това ще си ходила при чакръкчия, означава, че не си ходила при лекар, нали, не че и аз много им вярвам, но поне ще може да ти каже какво ти има, а от там нататък е твоя грижата как ще се лекуваш дали с хапчета и мазила или с алтернативна медицина!

Абе надали ще ти и каже, той гледа само да те "оправи" :)) Само на истински лекар за истинските проблеми и болки ;)

25 Яну 2015, 12:26

И аз имах много проблеми преди, започнах да внимавам с това какви пози заемат и гледам винаги по-внимателно да клякам и да се изправям. За щастие тези прости правила засега ми помагат и не съм имал проблеми отдавна:)

26 Яну 2015, 17:42

Нищо не правя, то ако има да се случи ще се случи, не мисля, че упражненията биха помогнали ами напротив - по-вероятно е да се сецнем по време на упражнение.

29 Яну 2015, 14:13

Slavena написа:Нищо не правя, то ако има да се случи ще се случи, не мисля, че упражненията биха помогнали ами напротив - по-вероятно е да се сецнем по време на упражнение.

И аз съм на тоя принцип - ако нещо не е счупено не го закачай, хич не си правя експерименти ;Р

17 Окт 2016, 08:57

Slavena написа:Нищо не правя, то ако има да се случи ще се случи, не мисля, че упражненията биха помогнали ами напротив - по-вероятно е да се сецнем по време на упражнение.

Ако специалист ги е назначил упражненията и се правят както трябва, може и да помогнат и да няма опасност от сецване и травма. Аз гледам да се разхождам повече, отколкото да лежа. Много ми е трудно да сядам в такова положение и повече стоя права или легнала, отколкото седнала.
Добави отговор
Отиди на страница: