Споделеното удоволствие - двойно удоволствие. Кулинарни постижения. шивашки талант, градинарски тайни и всичко, с което запълвате свободното си време.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Какво четете в момента?

24 Яну 2015, 16:36

BeenieGal написа:ами аз реших да започна отначало с класика сега съм на "Ана Каренина" много ми харесва, ама съм от онези смотли дето на всичко реват, така че не мога да съм мярка за това, коя книга може по принцип да разплаква и вълнува :D :D

:lol: :lol: :lol: И аз съм от тях :lol: :lol: :lol: Много харесвам Ана Каренина

Аз в момента чета "Крадецът на шоколад". Много е лека и забавна (че и вкусна с толкова много шоколад). Почти съм приключила с нея, остават ми 40-50 страници и се двоумя с коя да продължа.

Re: Чалга vs.книги

24 Яну 2015, 17:16

Аз не разбирам хората, които плюят и отричат чалгата. Да не би Криско, който сега е на мода, да не пее още по-големи простотии и от Азис?! Ама щом не се води фолк певец значи него е добре да го слушат хората..Ами в американските песни колко просташки текстове има, дето и в чалгата ги няма ама хората дето не могат да си ги преведат винаги ще ги прeдпочетат пред чалга песните..
Аз слушам фолк и не ме е срам да го кажа! Това, че повечето хора като чуят думата чалга/поп-фолк си представят Азис и най-долните кючеци, не означава, че в тоя жанр има само такива песни. Сякаш остават слепи за красивите балади, които едно време създаде и изпя Румяна, които има ДесиСлава, Емилия, Нелина, Райна, Глория, Тони Дачева и други стойностни певици. Но не - дай да слагаме всички под общ знаменател и да ги плюем и отричаме..
Аз лично деля музиката на хубава и лоша, а не на чалга, рап, рок, метъл и т.н. Аз лично не харесвам метъла, но не съм тръгнала да го плюя - и там има песни, които са хубави, но мен лично ме натоварва тази музика..Във всеки жанр можеш да откриеш хубави и стойностни песни - това, че някои хора не са запознати в дълбочина с даден жанр, не им дава правото да го коментират дори, след като не знаят за какво става въпрос. На мен са ми много смешни тези "разбирачи" - като отидат на дискотека знаят всички песни и се качват по масите, на иначе не си празнават, че понякога слушат и чалга. Сякаш е нещо срамно.. :D :D :D

А относно книгите - аз лично рядко намирам време да чета книги. И не чалгата е виновна за това, а това, че в днешно време ние, младите хора, по-скоро седим пред компютрите, отколкото да седнем да четем книги..Това изобщо не зависи от стила музика, който слушаш.. :lol:

24 Яну 2015, 17:42

:lol: Винаги ще се лепят етикети. Аз едно време слушах само метъл и хората си мислеха, че съм наркоманка. Аз дори цигари не пуша и ако шоколадът може да се причисли към наркотиците значи съм наркоманка понеже ям шоколад :lol: :lol: :lol:

Не ми харесва чалга културата и честно казано аз и Криско го причислявам към тази чалга култура, а култура е в голееееми кавички.

Но това, че някой слуша поп фолк не го прави задължително безмозъчен идиот :roll: И това, че някой пък чете книги не значи, че е някакъв велик гений... щото нали... има книги и книги (и там има чалга).
Просто да се съпоставят две несъпоставими неща е смешно.

25 Яну 2015, 09:25

Съпоставката е грешна, но смятам, че хората имат предвид да идем на дискотека, или да четем книга вкъщи. Да четем приказки на детето си или да му пускаме чалга. Това е избора. :) Е хората избират и двете - чалгата е голяма работа. Всички слушат чалга. :)

25 Яну 2015, 10:03

В момента чета "Лошата Маймуна" , супер забавна книга :)
А любимата ми комбинация е тази:
boook.jpg
boook.jpg (18.07 KiB) Прегледано 2150 пъти

Мисля, че няма две мнения по въпроса, всички сме почитатели точно на това, хаха :)

25 Яну 2015, 11:36

Няма лошо и в двете, а и като четеш книга не значи, че си гений, нито, че ако слушаш чалга означава, че си малоумен. Важното е какъв си през останалото време ;)

25 Яну 2015, 11:44

Няма да ви лъжа, в момента не чета никоя книга, сякаш няма нещо, което да ме грабне, аз обичам да чета истории, като Хари Потър, такива страхотни и уникални и различни. И все пак винаги, когато искам да почета нещо отварям любимата си книга и я чета отново и отново... :)
Pipilota - със сигурност това ми е най-любимата комбинация и на мен самата! :mrgreen:

25 Яну 2015, 12:00

Kaya, коя е любимата ти книга?

Аз иначе много рядко комбинирам четенето с ядене или пиене на нещо защото в повечето случаи само дето не съм се обърнала с главата надолу. Чета в някакви странни пози, които не са ми удобни за друго нещо, но четене ли е... не мога просто да седна като нормален човек. :lol: :lol: :lol:

25 Яну 2015, 12:40

В апартамента на родителите м и има една огромна библиотека от едно време, все се каня да започна книгите подред, има какволи не и най-великите класики! Какво ще ми препоръчате за начало? Няма да изреждам аз заглавия, защото има поне 100 книги, затова пък вие кажете, аз ще търся хаха:)

25 Яну 2015, 12:56

За мишките и хората - Джон Стайнбек

Какви книги предпочиташ по принцип?
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 20