Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота
Правила на форума
Добави отговор

Паста за зъби с хума - опитали ли сте и какъв е ефектът върху зъбите?

28 Яну 2015, 15:29

Тези дни се зачетох по-подробно за хумата и различните й видове, та попаднах на статия как мога да си приготвя домашна паста за зъби с хума.

Рецептата изгледаше доста лесна и с не много съставки, но се зачудих как би подействала на зъбите ми и какъв ще е ефектът й като цяло.
Опасявам се, тъй като емайлът на зъбите ми не е това, което трябва да бъде и не зная дали не е възможно хумата да го наруши допълнително и да подейства по-скоро негативно домашната паста за зъби :idea: Но дълбоко в себе си се надявам да мога да я приготвя и да даде положителен ефект, въпреки че не е с чудесен външен вид :D
homemade-toothpaste.jpg
homemade-toothpaste.jpg (25.26 KiB) Прегледано 1222 пъти
Какво друго според вас е добре да се добави към тази паста за зъби с хума, евентуално някакви етерични масла, :?: кои, обаче, биха били подходящи, понеже ме няма много в тази област? :roll:
Надявам се някой да си е правил домашна паста за зъби с хума и да сподели какви добавки е сложил и как му е повлияла :idea:

Re: Паста за зъби с хума - опитали ли сте и какъв е ефектът върху зъбите?

28 Яну 2015, 15:32

Наистина изглежда много гадно, :mrgreen: :mrgreen: но хумата е полезна за венците, вече ако има включена в рецептата сода или сол, по-добре да ги изключиш, тъй като са достатъчно абразивни, за да продължат да нарушават емайла ти :idea: лично никога не съм си правила такава паста, но имам една приятелка, която е приготвила, разбира се, не е като купешката, но е доволна, тя беше сложила няколко капки масло от мента и няколко от лимон :idea: ;)

28 Яну 2015, 15:36

Тя определено е мноого далеч от добия външен вид! :mrgreen:
Но сигурно ще ти свърши работа, хумата е много добър възстановяващ продукт, но за лично не бих я ползвала тази паста. :roll:

28 Яну 2015, 16:34

Според мен няма да има никакъв измиващ ефект, а по-скоро възстановяващ. Евентуално бих я ползвала в комбинация = първо тази, след това обикновената паста. :roll:

29 Яну 2015, 15:40

Е те такоз не бих пробвал, изглежда ми така, сякаш зъбите ми после ще са със сигурност мръсни! :oops:

29 Яну 2015, 17:41

Andrey написа:Е те такоз не бих пробвал, изглежда ми така, сякаш зъбите ми после ще са със сигурност мръсни! :oops:

дааа и на мен гадничка ми изглежда, някой да я пробва и да каже ;))

29 Яну 2015, 18:03

Бих я пробвала, аз също имам проблеми със зъбите, но някой да каже точната рецепта :)

28 Юни 2015, 20:55

Това ми е любимата паста за зъби, естествена, без фруор и много приятна.
Купувам хума с лайка, слагам сода бикарбонат, вода, етерично масло от мащерка.
Разбърква се добре. Сложете повече етерично масло за да не изсъхва / 5-6 капки/, хигроскопична е хумата. В стъклено или пластмасово бурканче. Да не се бърка с метал.
Освен за дезинфекция мащерката действа против плаката.
Външният вид не е лош, светло кафяво вместо бяло, екологично и евтино.

29 Юни 2015, 09:12

кан написа:Това ми е любимата паста за зъби, естествена, без фруор и много приятна.
Разбърква се добре. Сложете повече етерично масло за да не изсъхва / 5-6 капки/, хигроскопична е хумата. В стъклено или пластмасово бурканче. Да не се бърка с метал.

Мен най-много ме притеснява това, че би била доста абразивна, а емайлът ми е крехък, т.е. от хубаво мога да си навредя повече отколкото предполагам, смяташ ли го за възможно :idea: :( :(

03 Юли 2015, 14:38

MollyDolly написа:
кан написа:Това ми е любимата паста за зъби, естествена, без фруор и много приятна.

Мен най-много ме притеснява това, че би била доста абразивна, а емайлът ми е крехък, т.е. от хубаво мога да си навредя повече отколкото предполагам, смяташ ли го за възможно :idea: :( :(

Единственото абразивно в тази рецепта е содата, така че просто може да сложиш по-малко количество от нея и готово ;)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2