Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Възможно ли е да си направим вкъщи сушени домати и кой сезон е най-подходящ?

24 Фев 2015, 16:50

mix_twix написа:Е кой сезон е най-подходящия - може би през лятото, когато има домати, а? :)) През зимата е трудно да си намерим домати, макар че пък от друга страна ако ги сушим зимата е добре за топлото, което ще го има вкъщи, понеже е доста дълъг процес сушенето на доматите. :roll:

Да, понякога се чудиш на някои въпроси, наистина за комфорта зимата е супер сезон за сушени домати, жалко че тогава самите домати са с вкус на пластмаса. :) затова и аз ви казвам, обикновено се правят лятото тези неща, когато има истински плодове и зеленчуци.

Re: Възможно ли е да си направим вкъщи сушени домати и кой сезон е най-подходящ?

26 Фев 2015, 11:04

Никога не съм опитвала сушени домати, предполагам, че са вкусни, тази година мисля да си направя ;)

Re: Възможно ли е да си направим вкъщи сушени домати и кой сезон е най-подходящ?

26 Фев 2015, 14:16

Умряхме за тези сушени домати, по това време на годината няма как да стане, сега си изсушете мандаринови корички :)

Re: Възможно ли е да си направим вкъщи сушени домати и кой сезон е най-подходящ?

26 Фев 2015, 16:43

Много време отнема правенето на сушени домати, а май не се консервират много добре. Затова предпочитам от магазина :!:

Re: Възможно ли е да си направим вкъщи сушени домати и кой сезон е най-подходящ?

08 Дек 2015, 12:25

Elica написа:Много време отнема правенето на сушени домати, а май не се консервират много добре. Затова предпочитам от магазина :!:

Друго си е сам да си ги направиш, а и има уреди, с които става лесно. :) Мисля другата година да си направя, за сезона е смешно да се пита, естествено, че времето е когато има домати.

Re: Възможно ли е да си направим вкъщи сушени домати и кой сезон е най-подходящ?

08 Дек 2015, 13:20

rabotnata pchela написа:
Elica написа:Много време отнема правенето на сушени домати, а май не се консервират много добре. Затова предпочитам от магазина :!:

Друго си е сам да си ги направиш, а и има уреди, с които става лесно. :) Мисля другата година да си направя, за сезона е смешно да се пита, естествено, че времето е когато има домати.

:lol: :lol: да, може би сега е момента да се напрвят, когато няма домати. Разбира се шегата настрани, стават вкусни, а и българските домати са много ароматни, а като се изсушат вкуса им става още по-наситен. :)

Re: Възможно ли е да си направим вкъщи сушени домати и кой сезон е най-подходящ?

08 Дек 2015, 13:52

rabotnata pchela написа:
Elica написа:Много време отнема правенето на сушени домати, а май не се консервират много добре. Затова предпочитам от магазина :!:

Друго си е сам да си ги направиш, а и има уреди, с които става лесно. :) Мисля другата година да си направя, за сезона е смешно да се пита, естествено, че времето е когато има домати.

Като цяло едва ли някой яде сушени домати на поразия, така че да си ги правиш сам... май не е много добра оферта за 2-3 консерви за сезон, не си струва просто, особено като трайността им е около 2 месеца!

Re: Възможно ли е да си направим вкъщи сушени домати и кой сезон е най-подходящ?

08 Дек 2015, 14:15

rabotnata pchela написа:Друго си е сам да си ги направиш, а и има уреди, с които става лесно. :) Мисля другата година да си направя, за сезона е смешно да се пита, естествено, че времето е когато има домати.


Направи си, няма да съжаляваш. :) Баба ми на времето правеше, изсушени на слънце, бяха страхотни :) Имахме цяла зима от тях, чак до пролетта, а дори оставаха и след това. ;) Не ги е затваряла нито в буркани, нито такива, стояха си в торби и бяха невероятни! :)

Re: Възможно ли е да си направим вкъщи сушени домати и кой сезон е най-подходящ?

08 Дек 2015, 15:23

Е, друго е ако са сушени на слънце, няма база за сварнение. Но ако не са изсушени толкова добре, а в печката и по-малко :) то ако се сложат в буркан трайността им наистина е малка, но пък не е чак толкова трудоемко. :)

Re: Възможно ли е да си направим вкъщи сушени домати и кой сезон е най-подходящ?

08 Дек 2015, 16:49

Anka написа:Е, друго е ако са сушени на слънце, няма база за сварнение. Но ако не са изсушени толкова добре, а в печката и по-малко :) то ако се сложат в буркан трайността им наистина е малка, но пък не е чак толкова трудоемко. :)

В това време къде ще намериш чисто място, освен ако не е в някое планинско село, че да ги сушиш на слънце, иначе в печката на 80-100 градуса, може да се сетиш колко време и съответно ток ще платиш...
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4