Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа
15 Фев 2015, 11:49
Разбира се, че говоря на бебешки на бебетата!

) Те са толкова сладки, как да не им се радвам и да не използвам бебешките им думички, какво лошо! А те все ще имат време да се научат да говорят правилно
14 Апр 2015, 15:57
Все пак и ние сме проговорили, като са ни казвали бебешки думички, какво толкова го мислите?
15 Апр 2015, 16:36
Anka написа:Все пак и ние сме проговорили, като са ни казвали бебешки думички, какво толкова го мислите?

И аз си мисля, че не е болка за умиране
24 Мар 2016, 17:27
Приятно е да слушаш малките дечица как говорят на своя си език и бърборят сладко, но да слушаш големите как се опитват да им подражават и да се лигавят не е

. Колкото и да се опитват, не могат да постигнат същия ефект!
01 Апр 2016, 10:25
penelopa написа:Приятно е да слушаш малките дечица как говорят на своя си език и бърборят сладко, но да слушаш големите как се опитват да им подражават и да се лигавят не е

. Колкото и да се опитват, не могат да постигнат същия ефект!
Да, бая е абсурдно! Обаче има някои, които хич не се усещат и не спират да им джомотят на бебешки до 10 години
01 Апр 2016, 11:19
Винаги съм внимавала да не говоря с умалителни думи на детето, когато беше малко. Водичка, млечице, картофче - ужас

!
05 Апр 2016, 14:13
analizatorka написа:Винаги съм внимавала да не говоря с умалителни думи на детето, когато беше малко. Водичка, млечице, картофче - ужас

!
Какъв е проблемът на умалителните? Май по-скоро е проблем да не се използват други думи, вместо правилните - като кунки, мунки и подобни. Не мисля, че е пробелм, че ще му покажете малко нежност, като използвате умалителни думи, какво толкова ще стане>?
05 Апр 2016, 17:27
Lili_pili написа:analizatorka написа:Винаги съм внимавала да не говоря с умалителни думи на детето, когато беше малко. Водичка, млечице, картофче - ужас

!
Какъв е проблемът на умалителните? Май по-скоро е проблем да не се използват други думи, вместо правилните - като кунки, мунки и подобни. Не мисля, че е пробелм, че ще му покажете малко нежност, като използвате умалителни думи, какво толкова ще стане>?
Няма лошо, но и да не е всяка първа дума такава или видоизменена

! И аз съм била свидетел как водичка става на водичичка

. Някой път много се престараваме от умиление.
19 Апр 2016, 13:56
Наистина проблемът не е в умалителните, дори те са мили. Проблемът е, когато се замества някоя дума, било то, защото детето я казвало много сладко. Ако казва на джоба - моч да речем. Грешка ще е от страна на родителите да продължат да използват думата моч, трябва да продължат с думата джоб, за да могат да научат детето коя е правилната дума.
19 Апр 2016, 14:08
Аз си записвах бебешките думички на детето и скоро ги открих. Много забавно и страшно мило ми стана, доста се позабавлявахме

.