Как консервирате чесън за медицински цели и смятате ли, че под такава форма би бил по-полезен?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Как консервирате чесън за медицински цели и смятате ли, че под такава форма би бил по-полезен?

Мнениеот Pipilota » 10 Фев 2015, 09:58

Само логиката да се консервира чесън не мога да я разбера, защото чесън има през цялата година :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 3904
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41

Re: Как консервирате чесън за медицински цели и смятате ли, че под такава форма би бил по-полезен?

Мнениеот gomez123 » 02 Ное 2016, 15:52

Pipilota написа:Само логиката да се консервира чесън не мога да я разбера, защото чесън има през цялата година :)


Но вкусът е друг и не е толкова лют :smile: .
gomez123
 
Мнения: 225
Регистриран на: 26 Сеп 2014, 11:42

Re: Как консервирате чесън за медицински цели и смятате ли, че под такава форма би бил по-полезен?

Мнениеот svetlozara » 02 Ное 2016, 16:21

И може би не е толкова миризливо. :mrgreen:
svetlozara
 
Мнения: 668
Регистриран на: 18 Юни 2015, 12:14

Re: Как консервирате чесън за медицински цели и смятате ли, че под такава форма би бил по-полезен?

Мнениеот niya_mazova » 03 Ное 2016, 11:58

Пресен чесън сигурно е по-полезен, а обработеният и маринован може да си е позагубил малко от свойствата, но пак ще е полезен. Само чесън не съм консервирала, някои хора го правят така не само за лек, но и като за салата и мезе :smile: .
niya_mazova
 
Мнения: 408
Регистриран на: 01 Окт 2013, 16:58

Re: Как консервирате чесън за медицински цели и смятате ли, че под такава форма би бил по-полезен?

Мнениеот Pipilota » 03 Ное 2016, 14:00

niya_mazova написа:Пресен чесън сигурно е по-полезен, а обработеният и маринован може да си е позагубил малко от свойствата, но пак ще е полезен. Само чесън не съм консервирала, някои хора го правят така не само за лек, но и като за салата и мезе :smile: .

Не знам каква може да е здравословната логика, но чисто и полезно казано, аз си го обичам мноогоо, правя го с чесън оцет, сол, захар и става вкусотийка! :) много подхожда после на бобец!
kukuvicac
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 3904
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41

Предишна

Назад към Рецепти и полезни съвети

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта