Обикновено купуваме марули и лук на два пъти в седмицата, т.е. не купувам всеки ден по една марулка и една връзка лук. Лошото е, че докато свършат, то те вече са увехнали много и не са никак свежи, отнася се, както за марулята, така и за лука.
Не зная как ги съхраняват, но не мен не ми се получава и не мога да запазя свежестта им, а е кофти да нарежеш увяхнала салата Ще ми е интересно да ми подскажете как си съхранявате такива марулите и лука свежи за по-дълго време. С магданоза и други подобни позправки открих цаката, просто ги потапям във вода, но за салатата не зная как ще е по-добре
Какви съвети ще ми дадете, задължително ли трябва да ги съхраняваме в хладилник, да, но и на двете места увяхват много бързо, как е ги държат пресни и свежи в големите магазини, тогава?