Няма никаква разлика във външния вид на яйцата, която да издава дали яйцата са по-качествени или не. Предимството на белите е, че сега по Великден ще им предадете по-хубав цвят, но пък по-хубави от домашните яйца няма!
Мисля, че разликата в цвета на жълтъка се получаваше от вида на храната, с която са хранени кокошките. Между самите кокоши яйца едва ли има разлика в хранителната стойност. Виж, между кокошите и пъдпъдъчите, например, има.
Единствения плюс като някаква хранителна стойност, може да е от домашни и купешки яйца, все пак начина на отглеждане е далеч по-различен, но като цяло, не виждам има разлика от кокоше до кокоше яйце.
puhcheto написа:Мен единствено ме притеснява да няма антибиотици в купешките яйца, то хич не е малко това. Иначе и аз голяма разлика не виждам.
как точно ще има антибиотици в яйцата? от отглеждането на пилетата ли? Аз не мисля, че кокошките носачки се тъпчат с антибиотици, а ми по-скоро с хормони, които надявам се, че няма как да се влеят в яйцата
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
полезните яйца, които са от добре хранени с разнообразна и качествена храна кокошки са тези, които са отглеждани свободно. Не може да се вземат яйца от магазина и да се очаква, те да бъдат с висока хранителна стойност. Ако жълтъкът е с наситено жълт цвят, значи яйцата са добро качество.
Мисля, че най-важното, което трябва да гледаме по отношение на яйцата, това е дали те са от свободно отглеждани кокошки или не. Тези,които са в клетки няма как да доставят толкова полезни вещества на своите яйца.