Чувала съм много митове за кокошките и яйцата, може би голяма част от тях все още не съм разбила Затова дойдох да ги обсъдим малко
Няма да обсъждаме щастливите кокошки с още по-щастливите им яйца, но намерих тази картинка и няма как да не я пусна, та да се развеселим На пазара виждам са пуснали различни цветове яйца - едните по-бели, другите по-тъмни и не мога да разбера каква е разликата между тях и кои от тях биха имали по-висока хранителна стойност.
Не зная дали е мит, но съм чувала, че кокошките, които са оранжеви на цвят, те снасят и по-тъмните яйца, но дали е така и дали има разлика в хранителната стойност на самите яйца, не мога да кажа, а вие?
Според вас какъв е по-добрият вариант, когато става въпрос до избора на яйца, какви е редно да вземем по-големи, по-малки, по-тъмни или по-бели, дали външните белези въобще могат предвидят хранителната стойност на яйцата?