Тези дни съм на тема Кухня явно, защото мислите ми все към това пространство в полза на стомаха се въртят.
След като ви разказах за провалите си в кухнята, сега идва ред да ви разкажа и за някоя друга болезнена история. Баща ми се слави в нашето семейство с това, че реже много правилно и никога не се е порязвал с нож, но аз с подобна хватка на ножа
не мога да се похваля със същото. Винаги съм порязана и обикновено през уикенда, когато готвя, използвам поне 3-4 лепенки.
Всички казват, че има определен начин правилен с който да се държи ножа, за да не се нараняваме, но аз дори не знам какъв е този правилен начин! Знам само, че показаното отгоре на снимката е грешно - нож не се държи така, нито се реже по този начин, нито другата ръка трябва да бъде с изпънати пръсти към острието! На теория добре, но на практика ми се вижда невъзможно. Как трябва да са ръцете, за да бъде правилно хванат ножа, дръжката да не изплъзва и да не режем покрай зеленчуците и пръстите си?
Вие знаете ли как се държи правилно ножа и как се реже правилно?! Надявам се с много обяснения и нагледен материал ме научите и мен, иначе скоро ще остана или без пръсти, или без ножове.